.

misc »

Berapa nilai kata kunci(keyword) anda
[ 25 Jan 2009 | No Comment | ]

Bagi Blogger adsense yang sudah pakar, tentu tahu bahawa bertapa pentingnya keyword kepada pendapatan adsense mereka. Mereka ini biasanya mencari keyword sama ada yang bernilai tinggi atau yang mempunyai kurang saingan. Keyword yang mempunya nilai tinggi membolehkan pendapatan adsense juga tinggi. Keyword yang kurang saingan membolehkan jumlah klik yang tinggi pada iklan kerana menyasarkan sesuatu yang kurang saingan. Ini lah yang dinamakan niche. Sedikit takrifan berkenaan niche sila klik sini.
Berkenaan dengan kata kunci, ia amatlah penting bagi sesuatu kejayaan blog atau website bagi menarik iklan-iklan mahal dan menarik kedalam blog …

Read the full story »

Uncategorized »

Kembali ke masa depan
[ 25 Jan 2009 | One Comment | ]

Lepas download iso Jaunty Jackalope iaitu versi Ubuntu yang hanya akan keluar pada bulan April ini saya terus memasangnya. Nampak macam tiada masalah, tetapi grafik agak lagging kerana menggunakan driver vesa disebabkan laptop saya menggunakan NVIDIA.Sengaja saya pasang untuk melihat apakah ciri-ciri terbaru didalamnya, tetapi nampaknya tidak nampak beza sangat kecuali semasa memasangnya saya telah pilih sistem fail ext4.

Jaunty Jacklope
Penggunaan CPU agak tinggi walaupun tak buat apa-apa. Mungkin ini disebabkan oleh rendering grafik vesa kot.

Tags: depan, kembali, masa

Read the full story »

Uncategorized »

Technorati claim blog
[ 24 Jan 2009 | No Comment | ]

Technorati Profile

Tags: blog, claim, technorati

Read the full story »

misc »

Gambar proton MPV bocor di internet
[ 24 Jan 2009 | No Comment | ]

Seseorang telah memuat naik gambar Proton MPV terbaru ke internet. Ianya adalah dipercayai dari dalam kilang Proton sendiri. Nampak macam kilang Proton. Agaknya kot. Mesti staff Proton sendiri, kalau tidak masakan dapat ambil gambar dalaman sekali. Dengar cerita harga MPV ni bawah 100 ribu.
Stering Proton MPV
Instrument panel – dimana letaknya meter
Dash tengah – terdapat pemain CD, saluran penyaman udara dsb.
Proton MPV warna putih dengan latar belakang seperti dalam kilang
Proton MPV hitam

Tags: bocor, gambar, internet, proton

Read the full story »

misc »

Mengidam telefon bimbit baru
[ 23 Jan 2009 | 2 Comments | ]

Seperti tajuk diatas, rasanya macam mengidam telefon bimbit baru. Telefon bimbit sekarang N81 8GB rasa macam dah jemu. Saya ni dah gila gadget agaknya. Tukar-tukar handphone tak sampai setahun pakai. Telefon bimbit sekarang tak ada masalah cumanya Symbian OS dalam telefon tu sejak akhir-akhir ni kadang-kadang hang dan restart. Dah buat full reset tapi nampaknya macam masih sama saja. Telefon baru la ni ubatnya. Tengah berkira-kira budget juga ni. Trade-in saja lah kot telefon ni.
Dibandingkan dengan telefon bimbit saya sebelum ni, saya pakai Sony Ericsson W660i didapati telefon Sony …

Read the full story »