Home » Uncategorized

mahkamah.gov.my kena hack

7 January 2010 17 Comments

Website mahkamah.gov.my telah diceroboh oleh penggodam dan digantikan muka depannya. Ketika entri ini ditulis, web itu masih lagi belum dibetulkan.

Adalah dipercayai penggodaman itu dilakukan kerana reaksi terhadap penggunaan kalimah Allah.



17 Comments »

  • aman said:

    ganti la gambar yang baik sikit, nie letak gambar tak hape-hape. haha~
    .-= aman´s last blog ..Fungsi Chrome Extension Di Datangkan Untuk Mac =-.

  • admin (author) said:

    Trademark die tu kot

  • x-po said:

    alhamdulillah..aku sokong sape yg wat ni..aku kalau pndai hack pun, sure aku hack gak..mmg berani ayat tu, aku suka
    .-= x-po´s last blog ..PLEASE JANGAN BUAT MACAM HARTA SENDIRI =-.

  • admin (author) said:

    Google je. Ada banyak cara nak hack yang boleh dipelajari.

  • TMUkmkd said:

    brainwash again ! 🙂
    pasti disambut dengan baik kali ni
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Penggodam Malaysia Kantoi =-.

  • admin (author) said:

    Otak sepa le kena cuci ni ye.

  • yus said:

    pandai nye dorang hack web govt ek? hurmm.. org govt gak ke?? 🙂
    .-= yus´s last blog ..Kalau Ikut Hati.. =-.

  • admin (author) said:

    Tak semestinya hackers tu org gov gak.

  • Pisyek said:

    dlm byk2 website kat malaysia nih, web gov la paling antara yg tersenang nak dihack…

    admin pemalas… hohoho… (tapi tak semua, sesetengah je)

    =P
    .-= Pisyek´s last blog ..Ochaz Edit Photo Contest =-.

  • izzat said:

    brainwash ni memang glamour..hoho.. tp kali ni, aku sokong mesej yg ingin disampaikan..haha

  • admin (author) said:

    Betul tu. Mesej dia sampai.

  • Taufik SM said:

    lagubaru.net pun dh dihacked ….haha
    .-= Taufik SM´s last blog ..Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran http://www.azizwan.com =-.

  • admin (author) said:

    Tak dibetulkan lagi pun. Aiyaaa.

  • beliamuda said:

    huhu.. kena hack jugak laman mahkamah ni. ramai yang bengang ni.
    .-= beliamuda´s last blog ..Isu Penggunaan Kalimah ALLAH: Gereja Desa Melawati Dibakar =-.

  • admin (author) said:

    Tula. Berani betul la mereka bermain api.

  • ery said:

    mahkamah pn bleh kena hack… bahaya ni…
    kang ada data ilang kang.. huhuhuh

  • admin (author) said:

    Website je tuh. Tak kan la data2 penghakiman letak dalam net. Bahaya tu.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.