Home » Archive

Articles tagged with: kena

artikel, misc »

[18 Nov 2012 | One Comment | ]

Bagi pengguna wordpress, tentu risau kalau blog kena hack. Kadang kala kita pelik, password dah cukup kompleks tapi masih kena hack. Banyak tips-tips kat internet yang memberikan jalan macam mana nak cegah blog kena hack. Dan paling biasa kita dengar adalah menyuruh update versi skrip yang digunakan, tukar password dan sebagainya. Agak sukar juga bagi yang bukan dari later belakang IT untuk menyelesaikan masalah ni. Boleh minta bantuan pihak hosting kita juga untuk membantu.
Kali ni aku bukanlah nak cerita pasal blog ni kena hack, tapi cara-cara nak dapatkan balik kawalan …

Uncategorized »

[31 May 2010 | No Comment | ]

Sekurang-kurangnya 20 orang telah meninggal dunia dalam serangan ganas tentera zionis Yahudi dan masih ada kemungkinan akan terus bertambah serta lebih daripada 50 orang lainnya mengalami kecederaan, lapor laman web Haluan Palestin.
Presiden Palestin, Mahmoud Abbas menyatakan hari berkabung selama tiga hari di seluruh wilayah Palestin sebagai penghormatan terhadap para korban serangan kejam Israel ke atas konvoi Freedom Flotilla yang membawa bantuan kemanusiaan untuk Gaza.
Perdana Menteri Palestin daripada Hamas, Ismail Haniyah juga mendeklarasikan aksi mogok beramai-ramai sebagai tanda berkabung untuk para korban dan tercedera akibat …

Uncategorized »

[13 Jan 2010 | 10 Comments | ]

christian.com.my kena hack

Laman web  christian.com.my telah di hack oleh penggodam yang mendakwa sebagai “OreKelateCrew”. Ini adalah dipercayai ada kaitan dengan isu penggunaan nama Allah yang hangat dibahaskan ketika ini.
Ketika ini laman itu sudah tidak dapat diakses.
Gambar dan sumber via.

Tags: christian, hack, kena

Uncategorized »

[7 Jan 2010 | 17 Comments | ]

Website mahkamah.gov.my telah diceroboh oleh penggodam dan digantikan muka depannya. Ketika entri ini ditulis, web itu masih lagi belum dibetulkan.
Adalah dipercayai penggodaman itu dilakukan kerana reaksi terhadap penggunaan kalimah Allah.

Tags: hack, kena, mahkamah