Ada orang kata lelaki memasak tak cool. Betul ke?

Lama dah aku tak masak sebenonye. Maklum la kalau nak dikirakan makan kat luar pun ada tempat yang murah gak. Dengan kos barang yang semakin naik, memasak sendiri mungkin boleh jadi lebih mahal daripada beli.

Satu je kekurengan makan kat luar ni. Tahap kebersihan dia kita tak tau. Kalau macam aku ni perut sensitif, salah makan boleh sakit perut. Makan kari kedai mamak memang aku elakkan sangat. Kecuali sangat2 lah terdesak sebab tak ada pilihan lain. Tu pun tengok2 gak lauk kedai mamak tu. Nampak lain macam je cari lauk bergoreng. Ikan goreng ke, ayam goreng ke selamat sikit. Tapi bosan gak kalo asyik makan goreng je.

Lelaki memang patut tau memasak. Memasak rngkas2 pun jadila. Jangan goreng ikan dengan goreng telur pun fail. Susah le. Nanti isteri mengandung tak larat nak masak, sape nak masak.  Suami boleh masak tentunya lebih disayangi oleh isteri isteri.

Ape aku nak masak hari ni? Aku nak masak cuka le. Ada beli ikan tadi. Mengidam lama dah ni nak masak cuka. Resepi dia ala kadar je. Buh je barang2 yang ada kat dapur nun. Haha..

Selamat makan malam.

lelaki memasak*Walaupun sekarang dah kawen, aku masih lagi memasak kalau bini tak larat.

By admin

32 thoughts on “Lelaki memasak! Tak cool? Betul ke?”
  1. lelaki masak tak cool? sape kata? ok apa kalau org lelaki masak tapi nak pikir banyak kali la kalau nak makan… hehehe jgn mare…teringat masa dulu abah budak2 masak time tpinky pantang, semua masakan jadi berkuah dan berminyak…. euwwwww!!! dan 1 lagi, bila dah selesai masak mesti bersepah.. tunggu kiter yang kemas.. tapi syabas pd lelaki yang reti masak…. keep it up!
    .-= tpinky´s last blog ..Mantap seh!!!! =-.

    1. Kalo lelaki masak tak makan ye. Kalo Chef Wan masak makan tak? Bab2 kemas tu memang diakui malas sikit. Tambah plak nak basuh pinggan tuh.

  2. ooo00oo, best best.. suke topik ni.. haha
    okla tu msk.. pndaila gak..
    for me, if laki tu x pndai msk xpe asalkan die ade niat nk blaja msk 1 ketika nnt takpun tolong istri masak kt dapo pun okay..
    if pandai masak, wah, lg best.. kire bonus la tu..
    JGN xnk masak lngsung sudey!!
    hehe
    .-= jajarina´s last blog ..tragedi ngeri lagi.. =-.

  3. oke ar ney! janji ta sakit perut da lew… hehehe…

    *sape kate ta cool??? cool ape.. hehehe..

    skng ney lebeyh rmai laki jd chef taw.. 🙂
    .-= maisyara´s last blog ..stop Following manusia SOMBONG! lalala~~ =-.

  4. bagus2..saya suka memasak juga..
    hehe..
    .-= Si Naga´s last blog ..Kenapa Gereja Katholik Beria-ia Ingin Menggunakan Kalimah Allah?! =-.

  5. hot kot laki masak..ramai wanita nak laki pandai masak tp bukan yg lemah longlai la kot..haha..
    tapi sumpah HORROR picture-picture lauk kat post nie.. hehe..jgn marah~
    .-= mrdzy´s last blog ..KFC ORiginal Resipi + Sekutu Mereka (e-Book) =-.

  6. pergh..yg bt horror tu cili tu x leh potong kecik2 skit ke..aku pon bujang gak..tp x de besar2 mcm tu potong..haha..
    .-= mrdzy´s last blog ..KFC ORiginal Resipi + Sekutu Mereka (e-Book) =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enable Notifications.    Ok No thanks