.

Uncategorized »

Apakah ini telefon bimbit rasmi Facebook?
[ 6 Jun 2012 | No Comment | ]

Bagi kaki Facebook pastinya tidak mahu melepaskan peluang memiliki telefon bimbit yang dikatakan telefon bimbit rasmi Facebook. Ianya menggunakan sistem operasi android dan menawarkan paparan 4.2 inci Super AMOLED untuk memaparkan gambar yang lebih jelas dan nyata.
Belum ada perincian berkenaannya lagi dan mungkin inaya hanyalah khabar angin.

Tags: apakah, bimbit, facebook, rasmi, telefon

Read the full story »

Uncategorized »

MAS terima Airbus A380 pertama
[ 30 May 2012 | One Comment | ]

Syarikat Sistem Penerbangan Malaysia akan menjadi pengendalai kelapan Airbus A380 dan akan memulakan perkhidmatan komersil antara Kuala Lumpur dan London berkuat kuasa pada 1 Julai tahun ini. Secara keseluruhannya, MAS telah menempah enam pesawat A380 dan mempunyai 3 kelas temoat duduk yang mampu memuatkan seramai 494 penumpang dalam satu-satu masa.
MAS A380(9M-MNA) dikuasai oleh 4 enjin Rolls-Royce Trent 900.
Pesawat telah diserahkan kepada Ketua Pegawai Eksekutif MAS Ahmad Jauhari Yahya oleh Ketua Pegawai Operasi Airbus, Fabrice Brégier di Toulouse hari ini.

Tags: a380, airbus, pertama, terima

Read the full story »

Uncategorized »

House M.D episod akhir musim ke-8
[ 22 May 2012 | No Comment | ]

Drama bersiri House telah tamat pada episod 22.  Episod terakhir ini lebih banyak menampilkan flashback. Sinopsis episod terakhir lebih kurang begini;
Setelah sekali lagi mungkin dimasukkan penjara, House melarikan diri. House tiba-tiba mendapati beliau berada dalam bangunan yang sedang terbakar selepas menyuntik dadah bersama bekas pesakitnya yang telah mati. Dengan bagunan yang mungkin runtuh bila-bila masa, House berhalusinasi tentang orang dari masa lalu kerana beliau ingin memutuskan hidupnya bernilai atau tidak.
Akibat risaukan keadaan House, Foreman dan Wilson mencari House dan dapat mengesan dimana House tetapi sudah terlambat. Bangunan dimana House berada …

Read the full story »

misc »

Wishlist gajet tahun ini
[ 22 May 2012 | No Comment | ]

Tahun 2012 tahun mencabar. Dari awal tahun lagi banyak perkara berlaku dalam hidup aku. Walaupun begitu hidup perlu diteruskan.
Tahun ini rasanya ada beberapa gadget yang aku nak beli. Nak tukar handphone baru kepada Nokia Lumia atau tukar kepada iPhone. Aku juga berkenan dengan tablet iPad. Laptop pun rasa nak tukar juga disebabkan laptop sekarang yang menggunakan Core 2Duo dah obsolete. Sekurang-kurangnya pakai laptop Core i5. Sekarang ni dah boleh dapat dengan harga kurang dari 2 ribu. Kalau masa sekolah dulu harga laptop tidak kurang dari 5ribu. Dulu aku suka mengumpul …

Read the full story »

Uncategorized »

Manilkara chicle tu pokok ciku rupanya
[ 20 May 2012 | No Comment | ]

Manilkara chicle tu pokok ciku. Apa kaitannya dengan post ni?
Kat kampung ada satu pokok ciku yang atuk tanam sejak aku kecik lagi. Dulu buahnya lebat tapi sekarang dek kerana sudah tua pokoknya dah tak lebat serta buahnya diserang serangga. Buah ciku memang manis dan sedap dimakan. Biasanya buah yang tua akan dipetik dan diperam selama 2-3 hari sehingga masak.
Buah ciku
Pokok ciku masa aku kecik jadi tempat tinggal ayam. Silap-silap gaya kalau lalu bawah pokok tu waktu malam nak pergi jamban boleh kena taik ayam. Ayam tu gak la yang tiap-tiap …

Read the full story »