Aku suka sangat dengan tema sekarang ni. Dan aku rasakan walaupun banyak widget aku letak, tapi loading masih lagi ok kalau dari sini la. Tak tau la kalau orang lain. Aku test guna U mobile broadband.

Tapi kekurangan tema wordpress sekarang tak boleh buat page 2, aku dah cuba godek-godek source code masih tak jadi. Tak tau silap kat mana. Dan aku pun dah semakin malas nak tukar tema bila tema nie dah modified banyak. Bila tak boleh buat page 2, pageview pun kurang juga. Susah juga ni kalau untuk masa akan datang, takkan nak harap linkwithin.

Kebimbangan aku yang paling besar adalah bila tukar tema takut page loading jadi lama, tak macam sekarang.

Kalau mengikut http://www.iwebtool.com/speed_test blog aku mengambil masa 3.02 saat untuk loading sepenuhnya. Blog paling cepat dah tentu knizam sebab blog beliau simple aje.

Boleh refer dibawah ni untuk test yang dibuat pada blog lain. Keputusannya tidak semestinya tepat sebab server iwebtool tentunya kat luar negara(US).

# Domain name Size Load Time Average Speed per KB
1 inertz.com 57.17 KB 3.02 seconds 0.05 seconds

2 kujie2.com 44.25 KB 1.45 seconds 0.03 seconds

3 knizam.com 38.61 KB 0.71 seconds 0.02 seconds

4 azmanishak.com 45.86 KB 2.48 seconds 0.05 seconds

5 ligakampung.com 64.5 KB 13.9 seconds 0.22 seconds

6 suhailatrdg.com 117.62 KB 4.39 seconds 0.04 seconds

7 amanz.my 23.28 KB 12.07 seconds 0.52 seconds

8 topotato.com 22.58 KB 1.3 seconds 0.06 seconds

9 ariffshah.com 65.45 KB 2.87 seconds 0.04 seconds

10 syafiq.net 48.5 KB 2.99 seconds 0.06 seconds

By admin

7 thoughts on “Loading blog, perlukah tukar tema?”
  1. cisdel.. puas la aku tunggu gambar kat atas tu loading.. hohoho laju giler topotato.com wahahaha
    .-= topo´s last blog ..Corak Kuku yang Comel dan Cantik =-.

  2. amanz.my paling lambat, tp aku rs cam laju je dia py bila aku bkk dgn celcomberukband ni, kalau blog2 lain, lambat la plak..hukhuhk
    .-= x-po´s last blog ..COUPLE JAUH MENYEKSAKAN HIDUP =-.

  3. huh patut la aku tengok ada orang referal blog aku dari iwebtool
    rupanya sini 😀
    emm agak lambat gak neh
    kene repair lagi. aku rasa nak tukar theme minimalis. tapi macam tak sesuai lak ngan keperluan aku haha
    tengok la..
    kalau free buat la theme sendiri ke 😀
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Firefox Mengakui, Chrome Terlalu Hebat =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.