Home » Archive

Articles tagged with: tukar

Uncategorized »

[17 Jul 2010 | No Comment | ]

Lama dah aku nak tukar sim kad aku kepada 3G. Dulu aku pernah call Celcom Center bertanyakan hal ni berkenaan Celcom terdekat boleh tidak tukar sim kad iaitu di PJ.
Center cakap hanya boleh tukar di KL. Terbantut kejap la nak tukar.
Lately aku rasa ada masalah sama ada sim atau handphone. Tapi handphone baru pakai setahun. Rasanya macam tak ada masalah. Jadi suspect sim kad le kot.
Oleh tu mulalah kerja-kerja google tempat yang boleh tukar sim kad. Ada beberapa forum yang cakap nak tukar kena bayar RM50. Dek kerana memang terdesak …

misc »

[12 Mar 2010 | 7 Comments | ]

Aku suka sangat dengan tema sekarang ni. Dan aku rasakan walaupun banyak widget aku letak, tapi loading masih lagi ok kalau dari sini la. Tak tau la kalau orang lain. Aku test guna U mobile broadband.
Tapi kekurangan tema wordpress sekarang tak boleh buat page 2, aku dah cuba godek-godek source code masih tak jadi. Tak tau silap kat mana. Dan aku pun dah semakin malas nak tukar tema bila tema nie dah modified banyak. Bila tak boleh buat page 2, pageview pun kurang juga. Susah juga ni kalau untuk masa …

Uncategorized »

[9 Oct 2009 | 2 Comments | ]

Cara terbaik untuk menukar tabiat kita adalah menjadikan ianya sesuatu yang seronok.
Menggunakan tangga dan tidak menggunakan eskelator atau lif adalah sesuatu yang janggal disini kecualilah jika eskelator rosak.
Bagaimana menjadikan tangga lebih seronok daripada menggunakan eskelator?

Uncategorized »

[27 Jan 2009 | One Comment | ]

Secara default login manager bagi Fedora 10 adalah GDM iaitu GNOME. Bagaimana pula jika mahu tukar login manager daripada GDM kepada KDM iaitu KDE? Apakah login manager? Login manager adalah antaramuka log masuk bagi sesuatu OS. Windows juga ada login manager sekiranya terdapat ramai pengguna yang menggunakan PC/pelayan yang sama.
Berkenaan dengan GDM, bagaimana menukarnya?
Amat mudah sekali. Pertama sekali sila lihat:
/etc/X11/prefdm
Semasa startup linux ia akan mencari /etc/sysconfig/desktop dan jika wujud fail itulah yang dirujuk untuk default window manager jika ada. Jika tidak ada, fail yang akan dirujuk adalah /etc/X11/prefdm. Ianya akan …