Home » Archive

Articles tagged with: perlukah

misc »

[12 Mar 2010 | 7 Comments | ]

Aku suka sangat dengan tema sekarang ni. Dan aku rasakan walaupun banyak widget aku letak, tapi loading masih lagi ok kalau dari sini la. Tak tau la kalau orang lain. Aku test guna U mobile broadband.
Tapi kekurangan tema wordpress sekarang tak boleh buat page 2, aku dah cuba godek-godek source code masih tak jadi. Tak tau silap kat mana. Dan aku pun dah semakin malas nak tukar tema bila tema nie dah modified banyak. Bila tak boleh buat page 2, pageview pun kurang juga. Susah juga ni kalau untuk masa …

misc »

[20 Feb 2010 | 5 Comments | ]

Entry ni terhasil lepas baca entri Kakjie berkenaan Status Halal Dan Haram Blog.
Aku bukan nak ulas berkenaan iklan kat Nuffnang atau apa-apa yang berkaitan blog, tapi atas lagi pada blog iaitu sistem operasi.
Setiap komputer pasti ada sistem operasi atau lebih mudah dipanggil OS. Macam mana pula kalau OS tu tak asli atau lebih senang dipanggil pirate. Adakah hasil penggunaan OS yang pirate tu dalam membuat kerja-kerja kita menjadikan ianya Haram? Ada tak keberkatan bila menggunakan perisian cetak rompak?
Kenapa pula nak fatwakan HARAM menggunakan perisian cetak rompak? Aku rasa bidang pengaturcaraan …