Home » Archive

Articles tagged with: tema

Uncategorized »

[20 Sep 2010 | One Comment | ]

*Bagi yang tak mampu pakai iPhone tapi nak gak cuba feel iPhone.
Tema dan aplikasi ni sesuai untuk telefon sesentuh Nokia 5800. Memang ada banyak tema dan applikasi Symbian yang cuba untuk menjadikan telefon bimbit Symbian kelihatan seperti iPhone tetapi apa yang aku pasang adalah 3 ni je.
Perisian pertama adalah nUnLock, iaitu perisian kunci skrin seperti iPhone.
Perisian kedua adalah vMenu. Vmenu menjadikan menu telefon bimbit scroll sebelah kiri dan kanan dan bukan atas bawah seperti asal.

Yang ketiga adalah tema. 2 tema yang aku telah pasang iaitu iPhone by Dsma dan iPhone …

misc »

[12 Mar 2010 | 7 Comments | ]

Aku suka sangat dengan tema sekarang ni. Dan aku rasakan walaupun banyak widget aku letak, tapi loading masih lagi ok kalau dari sini la. Tak tau la kalau orang lain. Aku test guna U mobile broadband.
Tapi kekurangan tema wordpress sekarang tak boleh buat page 2, aku dah cuba godek-godek source code masih tak jadi. Tak tau silap kat mana. Dan aku pun dah semakin malas nak tukar tema bila tema nie dah modified banyak. Bila tak boleh buat page 2, pageview pun kurang juga. Susah juga ni kalau untuk masa …