*Bagi yang tak mampu pakai iPhone tapi nak gak cuba feel iPhone.
Tema dan aplikasi ni sesuai untuk telefon sesentuh Nokia 5800. Memang ada banyak tema dan applikasi Symbian yang cuba untuk menjadikan telefon bimbit Symbian kelihatan seperti iPhone tetapi apa yang aku pasang adalah 3 ni je.

Perisian pertama adalah nUnLock, iaitu perisian kunci skrin seperti iPhone.

Perisian kedua adalah vMenu. Vmenu menjadikan menu telefon bimbit scroll sebelah kiri dan kanan dan bukan atas bawah seperti asal.

Yang ketiga adalah tema. 2 tema yang aku telah pasang iaitu iPhone by Dsma dan iPhone Dark 5th by Dsma. Semua applikasi Symbian dan tema ini boleh korang dapati dari laman web http://mobile9.com

Video ada sedikit blur lah. [youtube]ymTRbjrCmaA[/youtube]

By admin

One thought on “Tema iPhone Nokia 5800”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.