Home » Uncategorized

Bayaran Adsense ke 3 dari Google

29 January 2010 12 Comments

Aku bukanlah pakar sangat dalam Adsense ni. Kalau nak bandingkan dengan orang yang lain mungkin lebih banyak. Aku buat pun part time saja. Jadi aku tak berapa fokus sangat benda ni. Lagipun blog Adsense aku tak berapa niche orang kata.

Walaupun begitu, disebabkan bayaran Google adalah dalam bentuk USD, bila ditukar kepada matawang RM dah berapa. banyak juga. Tak heranlah ada pakar-pakar Adsense kat luar sana sanggup berhenti kerja semata-mata fokus untuk Adsense.

Jumlah aku dapat kali ini adalah 113.53USD dan bila ditukar kepada RM jumlahnya menjadi  RM381.95. Dengan jumlah tak seberapa ni boleh la aku reinvest balik dan bayar domain renewal.

Yang pastinya Nuffnang tak berapa berjaya dengan blog aku ni.



12 Comments »

  • Extremist Thinker said:

    adsense nie ko letak belog mane?
    .-= Extremist Thinker´s last blog ..Kita Semua Rakyat Malaysia =-.

  • admin (author) said:

    Letak kat blog BI aku. Kat sini tak jalan sgt.

  • Extremist Thinker said:

    ape belog tue?
    .-= Extremist Thinker´s last blog ..Kita Semua Rakyat Malaysia =-.

  • admin (author) said:

    n81blogger.com

  • TMUkmkd said:

    huh 300++.. ok sungguh dah weh 🙂
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Filem 30 Minit : Dehidrasi =-.

  • admin (author) said:

    Sapa nak bagi duit mcm ni. Google aje.

  • TMUkmkd said:

    diorang kayaaa~ :p ko ada bakat menulis dalam BI tak pe la. aku tak de 🙂
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Ubuntu 8.04.4 Dilepaskan =-.

  • admin (author) said:

    Guna google translator je bro. Boleh punye.

  • Extremist THinker said:

    inertz.com xleh hasil lg kew?

  • admin (author) said:

    Tak byk. Tak keluar iklan.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.