Home » Archive

Articles tagged with: google

Headline »

[31 Jan 2019 | No Comment | ]
DNS flag day 2019

Hari ini adalah hari terakhir untuk memeriksa sama ada nama domain anda sudah bersedia untuk perubahan yang dirancang dari 1 Februari. Menurut laman web https://dnsflagday.net/ DNS semasa tidak perlu lambat dan tidak cekap kerana usaha untuk menampung beberapa sistem DNS yang tidak mematuhi piawaian DNS sejak ditubuhkan dua dekad yang lalu.
Pembekal perkhidmatan DNS dan perisian DNS bersetuju untuk

Uncategorized »

[2 Jul 2012 | No Comment | ]

Google telah melancarkan secara rasmi tablet 7 inci yang dipanggil Nexus 7 yang menggunakan sistem perasi terbaru Android 4.1 Jelly Bean. Ianya dikuasakan oleh NVIDIA Tegra 3 dan dibina oleh ASUS.
Dengan harga permulaan adalam 199USD berkapasiti 8GB dikatakan mampu milik. Dengan paparan skrin IPS 1280×800 dipertingkatkan oleh ASUS TruVivid memberikan pengalaman video yang hebat dengan warna yang berbeza kerana tablet dikuasakan oleh quad-core 1.3GHz Tegra dan GPU 12-teras mampu memberkian kepuasan pengguna.
Untuk mengekalkan harga yang rendah, peranti ini mengurangkan ciri yang tidak perlu. Hanya port Micro USB dan jek audio …

misc »

[7 Dec 2010 | 2 Comments | ]

Google akhirnya melancarkan secara rasmi telefon pintar mereka yang terbaru iaitu Nexus S selepas beberapa gambar spyshot tersebar di internet. Telefon pintar ini turut dikuasakan oleh Android versi terbaru iaitu Android 2.3 dengan nama kod Gingerbread.
Nexus S adalah kerjasama antara Samsung dengan Google dimana versi Nexus kali ini adalah berdasarkan Samsung Galaxy S. Galaxy S juga merupakan salah satu telefon pintar terlaris keluaran Samsung dan juga terdapat beberapa variasi dan nama tertentu bagi rangkaian di US.
Nexus S dilengkapi dengan pemproses 1GHz Hummingbird dengan memori 16GB. Google dakwa ianya telefon terpantas …

Uncategorized »

[29 Jan 2010 | 12 Comments | ]

Aku bukanlah pakar sangat dalam Adsense ni. Kalau nak bandingkan dengan orang yang lain mungkin lebih banyak. Aku buat pun part time saja. Jadi aku tak berapa fokus sangat benda ni. Lagipun blog Adsense aku tak berapa niche orang kata.
Walaupun begitu, disebabkan bayaran Google adalah dalam bentuk USD, bila ditukar kepada matawang RM dah berapa. banyak juga. Tak heranlah ada pakar-pakar Adsense kat luar sana sanggup berhenti kerja semata-mata fokus untuk Adsense.
Jumlah aku dapat kali ini adalah 113.53USD dan bila ditukar kepada RM jumlahnya menjadi  RM381.95. Dengan jumlah tak seberapa …