Home » Uncategorized

Tablet Nexus 7 daripada Google

2 July 2012 No Comment

Google telah melancarkan secara rasmi tablet 7 inci yang dipanggil Nexus 7 yang menggunakan sistem perasi terbaru Android 4.1 Jelly Bean. Ianya dikuasakan oleh NVIDIA Tegra 3 dan dibina oleh ASUS.

Dengan harga permulaan adalam 199USD berkapasiti 8GB dikatakan mampu milik. Dengan paparan skrin IPS 1280×800 dipertingkatkan oleh ASUS TruVivid memberikan pengalaman video yang hebat dengan warna yang berbeza kerana tablet dikuasakan oleh quad-core 1.3GHz Tegra dan GPU 12-teras mampu memberkian kepuasan pengguna.

Untuk mengekalkan harga yang rendah, peranti ini mengurangkan ciri yang tidak perlu. Hanya port Micro USB dan jek audio sahaja kelihatan dan tiada sokongan kad sim 3G serta tiada kamera belakang.

Versi 8GB dijual dengan harga 199US manakala bagi versi 16GB berharga 249USD dan dimasukkan filem Transformer: Dark Side of the Moon serta buku Bourne Dominion. Pemilik Nexus juga akan mendapatkan kredit 25USD untuk berbelanja dalam Google Play.

Dijangka akam memasuki pasaran pada pertengahan Julai.

Juga terdapat ura-ura Nexus 10 akan dikeluarkan.Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.