Home » Archive

Articles tagged with: bayaran

Uncategorized »

[16 Jun 2010 | 4 Comments | ]

Aku baru terima cek dari ChurpChurp iaitu medium pengiklanan yang menggunakan Twitter microblogging.  Aku mula dengan ChurpChurp sejak Ogos 2009. Ada post juga berkenan ChurpChurp dalam blog ni disini dan disini.
Kalau nak tahu lebih lanjut berkenaan ChurpChurp, boleh pergi ke website rasminya atau pergi je ke web chokilala.com berkenaan soalan lazim.
Senang je nak apply ChurpChurp, pastikan anda ada akaun Twitter dan mempunyai ramai follower.
Terima kasih untuk ChurpChurp.

Tags: bayaran, churpchurp, dari, pertama

Uncategorized »

[29 Jan 2010 | 12 Comments | ]

Aku bukanlah pakar sangat dalam Adsense ni. Kalau nak bandingkan dengan orang yang lain mungkin lebih banyak. Aku buat pun part time saja. Jadi aku tak berapa fokus sangat benda ni. Lagipun blog Adsense aku tak berapa niche orang kata.
Walaupun begitu, disebabkan bayaran Google adalah dalam bentuk USD, bila ditukar kepada matawang RM dah berapa. banyak juga. Tak heranlah ada pakar-pakar Adsense kat luar sana sanggup berhenti kerja semata-mata fokus untuk Adsense.
Jumlah aku dapat kali ini adalah 113.53USD dan bila ditukar kepada RM jumlahnya menjadi  RM381.95. Dengan jumlah tak seberapa …