• Alhamdullilah selesai sudah majlis walimatul urus 24hb November lepas. Cuma majlis nikah dibuat lebih awal iaitu pada 17hb. Merasa gak la cuti 2 minggu. Kalau […]

  • Apa maksud Hackintosh? Ianya dari gabungan perkataan Hack dan Macintosh. Macintosh merujuk kepada OS Mac daripada Apple. Ideanya adalah memasang Mac OS kedalam PC Intel […]

  • *Bagi yang tak mampu pakai iPhone tapi nak gak cuba feel iPhone. Tema dan aplikasi ni sesuai untuk telefon sesentuh Nokia 5800. Memang ada banyak […]

  • Tak habis-habis lagi dengan isu antena rupanya. Apple masih tak puas hati dengan pesaingnya apabila semasa sidang akhbar hari tu, Steve Jobs mengatakan semua telefon […]

  • Aku bukan pakar sangat bab-bab network security ni. Post ni untuk rujukan aku dan sesiapa saja yang nak gunakan tcpdump dan baca dengan Wireshark. Wireshark […]


Malaysia Airlines mengesahkan bahawa penerbangan MH370 telah terputus hubungan dengan Kawalan Trafik Udara Subang pada 02:40 pagi, hari ini. Terdapat spekulasi bahawa pesawat telah mendarat di Nanming.Penerbangan MH370 menggunakan pesawat Boeing 777-200. Ia bertolak dari Kuala Lumpur pada 0:41 pagi ini untuk ke Beijing. Pesawat itu yang dijadualkan mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Beijing pada pukul 6.30 pagi waktu tempatan. Penerbangan itu membawa seramai 239 penumpang dan anak kapal – […]

Ada ikan buaya dapat ditangkap nelayan tempatan tasik Bukit Merah. Kalau tak silap ikan ini bukan ikan tempatan. Boleh jadi ada orang yang lepaskan ke tasik sebab dah tak larat nak jaga. Kalau tengok dalam dokumentari ikan ni agresif juga sebab dah macam buaya muncungnya. Lama gak tak memancing kat Bukit Merah. Las time memancing air keruh dek kerana projek keretapi. Sumber berita; Penduduk di sekitar Tasik Bukit Merah, di […]

Apple ® hari ini mengumumkan iPad Air ™, generasi terbaru tablet Apple yang mempunyai paparan Retina 9.7 inci dipamerkan dalam reka bentuk baru yang nipis dan ringan. Hanya satu paun, iPad Air adalah 20 peratus lebih nipis dan 28 peratus lebih ringan daripada generasi keempat iPad ®, dan dengan kerangka kecil tetapi saiz paparan sama dengan generasi sebelumnya. Apple hari ini juga mengumumkan  iPad Mini dengan paparan Retina , membawa […]