16Jul/16

Tempahan Perodua Bezza kini dibuka

Tempahan untuk Perodua Bezza kini talahpun dibuka. Perodua Bezza merupakan kereta sedan pertama keluaran Perodua yang juga merupakan kenderaan cekap tenaga. Ianya bakal dilancarkan secara rasmi pada 21 Julai nanti.

Bagi transmisi manual 1.0 liter 1KR-VE dengan VVT-i mencatatkan penggunaan petrol 22.8km bagi setiap liter manakala transmisi automatik 1.3 liter 1NR-VE Dual VVT-i mencapai 21.3km bagi setiap liter jauh jika dibandingkan dengan Saga.

Harga yang ditawarkan adalah dianggarkan RM37000 hingga RM51000.

Perodua Bezza

14Jun/16

Proton Perdana baru dilancar

Perdana_2016_b

Perdana_2016_a

Proton Perdana baru dilancarkan hari ini dengan secara rasmi varian 2.0L dan 2.4L. Perdana terbaru adalah berdasarkan kepada Honda Accord versi terdahulu dengan penukaran kosmetik tetapi dengan enjin Honda asal.

Dengan rekabentuk aerodinamik dan tidak sama langsung jika dilihat dari luaran dibandingkan dengan Honda Accord. Bahagian dalaman juga mewah dengan kemasan kulit serta warna yang kelihatan mewah. Turut dilengkapi dengan sistem GPS, skrin sesentuh serta penuh dengan ciri-ciri keselamatan.

Harga bagi Perdana versi 2.0L masing-masing adalah RM113,888 dan bagi versi 2.4L harganya adalah RM138,888.

25Nov/15

Redmi Note 3 Murah, badan logam dan mempunyai sensor cap jari

Redmi Note 3

Redmi Note 3

Hanya selepas 3 bulan melancarkan Redmi Note 2, Xiaomi kembali dengan penggantinya. Tidak menghairankan Redmi Note 3 adalah telefon pintar mid-range dengan ciri-ciri yang baik dan harga asas cuma $141. Dengan badan logam, Redmi Note 3 masih kekal dengan skrin 5.5-inci, paparan 1080p, pemproses MTK Helio X10, serta 2GB RAM dan ruangan storan 16GB. Jika anda sedia untuk membayar sedikit tambahan anda boleh ambil versi 3GB RAM, 32GB storan dengan harga $172.

Walaupun mahal sedikit dari Redmi Note 2 tetapi lebih muranh dibandingkan dengan telefon lain sekelasnya. Terdapat beberapa warna untuk dipilih serta Xiomi turut menawarkan beberapa ciri-ciri biasanya dikhaskan untuk aplikasi perdana. Ada sensor cap jari di belakang, yang pertama bagi syarikat itu digunakan untuk membuka telefon dalam masa 0.3 saat sahaja dan diintegrasikan dengan perkhidmatan baru Wallet Mi Xiaomi.

Ciri-ciri lain adalah bateri 4000mAh dengan sokongan pengecasan pantas, 50% dicas dalam masa sejam sahaja. Rekabentuk baru ini juga lebih mewah.

14Jul/15

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin

rayaHari ni last kerja. Malam ni dah nak gerak balik kampung. Mood kerja kat opis pun dah tukar jadi mood raya.

Rasa sekejap je Ramadhan dah nak tinggalkan kita.

Yang bawak moto tu cek tayar ok ke tak. Tayar botak ke tak. Aku pernah tersadai gak kat highway time balik kampung raya tayar pecah.

Yang bawak kereta tu tak perlu la laju sangat. Berpada-pada orang kata. Semua nak sampai kampung dengan selamat.

Salam Aidilfitri untuk pelawat inertz.com dipohon ampun maaf jika ada terkasar bahasa tersilap tulis.