Home » Archive

Articles tagged with: wishlist

gadget »

[21 Nov 2018 | No Comment | ]
Wishlist gajet 2019

Lama dah tak update blog. Kalau dulu rajin jugak. Since sekarang ni lebih sibuk berbanding dulu, masa tak berapa nak ada untuk tulis blog. Pelawat pun dah berkurangan dek kerana takde kandungan sangat. Ade lagi ke yang masih aktif berblog dengan sekarang ni lebih banyak kandungan dalam Facebook dan media sosial yang lain.

Uncategorized »

[15 Nov 2012 | No Comment | ]

Tinggal sebulan lebih lagi sebelum tahun 2013 menjengah. Nampak gaya tak semua plan tahun ni tercapai. Kena bawa kat tahun depan. Harap tahun sepan lebih baik dari tahun ni yang penuh dengan kesedian dan kelukaan hahaha…
Orang kata kalau dah nyala rasa tu dengan gajet dan IT, buat apa pun mesti berkaitan dengan hal ni. Gajet telefon pintar iPhone dah aku dapat. Target berikut dan tentu tablet. Kalau ikutkan tren sekarang lebih kepada tablet dimana semua gajet lebih kepada gajet bergerak seperti telefon pintar, tablet, laptop nipis dan sebagainya. Baru je …

misc »

[22 May 2012 | No Comment | ]

Tahun 2012 tahun mencabar. Dari awal tahun lagi banyak perkara berlaku dalam hidup aku. Walaupun begitu hidup perlu diteruskan.
Tahun ini rasanya ada beberapa gadget yang aku nak beli. Nak tukar handphone baru kepada Nokia Lumia atau tukar kepada iPhone. Aku juga berkenan dengan tablet iPad. Laptop pun rasa nak tukar juga disebabkan laptop sekarang yang menggunakan Core 2Duo dah obsolete. Sekurang-kurangnya pakai laptop Core i5. Sekarang ni dah boleh dapat dengan harga kurang dari 2 ribu. Kalau masa sekolah dulu harga laptop tidak kurang dari 5ribu. Dulu aku suka mengumpul …

Uncategorized »

[16 Feb 2010 | 2 Comments | ]

Nampaknya wishlist aku tahun 2009 tak berjaya dizahirkan, bukan sebab xde duit, tapi sebab aku dah terlajak beli handphone lain. Biasanya handphone aku pakai tak sampai setahun ataupun sampai waranty habis, lepas tu aku jual atau trade in je dengan handphone baru, tapi kali ini aku fikir mau cari handphone yang boleh aku pakai 2 tahun at least.
Jadi bagi tahun ni aku nak renewkan wishlist aku. Mungkin nak pakai smartphone yang boleh support social network dan ada WiFi. Tak semestinya touch screen, tapi kalau touch screen memang bagus gak. Ikut …