Home » Archive

Articles tagged with: kepada

artikel, misc »

[12 Dec 2014 | 11 Comments | ]
Tingkatkan trafik blog

Entry ini adalah lanjutan berkenaan dengan entry saya sebelum ini berkenaan meningkatkan pageview. Ada lagi 1 entry di blog saya yang lain.
Blog yang bagus jika tiada trafik tidak berguna. Tanpa trafik kita seolah-olah cakap sorang-sorang, tiada yang mendengar. Apa yang kita bebelkan, idea yang dicurahkan, emosi dan sebagainya jadi seperti syok sendiri. Memang betul blog adalah sesuatu yang peribadi. Tetapi bergantung kepada kandungan blog, sesuatu isu itu juga boleh mempengaruhi orang untuk

Uncategorized »

[4 Jul 2012 | No Comment | ]

Windows 8
Pelancaran rasmi Microsoft Windows 8 dijangka akan berlaku tidak berapa lama lagi dan Microsoft telah mengesahkan harga bagi naik taraf sistem operasi dari Windows XP, Vista atau Windows 7 yang boleh menaik taraf kepada versi Windows 8 Pro untuk harga hanya 39.99USD. Harga yang ditawarkan murah berbanding sebelum ini iaitu 99USD untuk versi Pro dan perubahan ini dialu-alukan oleh pengguna.
Apple telahpun melepaskan kemaskini utama dibawah harga 30USD selama bertahun-tahun dengan Mountain Lion hanya 19.99USD dan diharap Microsof boleh menurunkan lagi harga membolehkan lebih ramai membeli perisian asli.
Yuran kemaskini secara …

Uncategorized »

[17 Jul 2010 | No Comment | ]

Lama dah aku nak tukar sim kad aku kepada 3G. Dulu aku pernah call Celcom Center bertanyakan hal ni berkenaan Celcom terdekat boleh tidak tukar sim kad iaitu di PJ.
Center cakap hanya boleh tukar di KL. Terbantut kejap la nak tukar.
Lately aku rasa ada masalah sama ada sim atau handphone. Tapi handphone baru pakai setahun. Rasanya macam tak ada masalah. Jadi suspect sim kad le kot.
Oleh tu mulalah kerja-kerja google tempat yang boleh tukar sim kad. Ada beberapa forum yang cakap nak tukar kena bayar RM50. Dek kerana memang terdesak …

Uncategorized »

[10 Mar 2009 | 3 Comments | ]

Bagi para blogger yang dah lama tentu faham apa maksud PR(Page Rank). Walaubagaimanapun, saya tidak mahu ulas banyak berkenaan PR, tapi saya hendak ulas berkenaan kesan pindah blog dari satu server ke server yang lain dan beri kesan pada PR. Kenapa kisah sangat dengan PR? Kalau blog peribadi, mungkin tak kisah sangat, kalau blog tu sumber pendapatan kita, kita patut kisah(risau). Mungkin anda boleh baca sedikit apa itu PageRank Disini.
Kalau nak baca lebih teknikal boleh rujuk wikipedia.

Di bawah adalah statistik salah 1 blog saya yang pada asalnya berada pada PR …