Home » Archive

Articles tagged with: 2012

Uncategorized »

[15 Nov 2012 | No Comment | ]

Tinggal sebulan lebih lagi sebelum tahun 2013 menjengah. Nampak gaya tak semua plan tahun ni tercapai. Kena bawa kat tahun depan. Harap tahun sepan lebih baik dari tahun ni yang penuh dengan kesedian dan kelukaan hahaha…
Orang kata kalau dah nyala rasa tu dengan gajet dan IT, buat apa pun mesti berkaitan dengan hal ni. Gajet telefon pintar iPhone dah aku dapat. Target berikut dan tentu tablet. Kalau ikutkan tren sekarang lebih kepada tablet dimana semua gajet lebih kepada gajet bergerak seperti telefon pintar, tablet, laptop nipis dan sebagainya. Baru je …

Uncategorized »

[12 Apr 2012 | No Comment | ]

Bagi peminat gadget dan barangan IT seperti laptop, tablet dan PC, jangan lepaskan peluang untuk pergi ke PC Fair bermula 13 April ini di KLCC(Kuala Lumpur Convention Centre) bagi memiliki gadget yang diidamkan.
Bagi yang biasa pergi ke PC Fair, mesit perasan PC Fair sekarang tidak sama dengan PC Fair dahulu kerana PC Fair dahulu lebih menonjolkan perkakasan seperti kad grafik, motherboard, ram, serta semua komponen sesebuat PC. Laptop pula adalah begitu mahal ketika itu dengan anggaran harga melebihi RM4000. PC biasa sekalipun berharga sekitar RM3000 walaupun cuma PC klon.
Tapi dengan …

Uncategorized »

[10 Jan 2012 | No Comment | ]

CES yang pertama telah diadakan pada bulan Jun 1967 di New York City. Ia berasal dari Music Show Chicago, yang kemudiannya bertukar menjadi acara utama untuk mempamerkan barangan elektronik pengguna. Acara itu telah menarik 17,500 hadirin dan lebih 100 peserta pameran. CES diadakan dua kali setahun iaitu pada bulan Januari dan Jun.
Sejak 1998, formatnya ditukar kepada sekali setahun dengan Las Vegas sebagai venue utama. Dengan setiap event pastinya akan menonjolkan teknologi baru dalam perkomputeran atau elektronik misalnya pada 2004 teknologi yang ditonjolkan adalah Blue-ray yang boleh menyokong 128GB kapasiti 4 …

Uncategorized »

[1 Jan 2012 | One Comment | ]

Tak lama pun setahun. Rasanya macam semalam. Tup-tup kita dah tinggalkan tahun 2011 dengan seribu kenangan. Moga tahun baru ini lebih memberikan keceriaan dan kebahagiaan.
Azam tahun 2011 sudah tercapai atau belum? Macam mana pulak dengan azam 2012.
Kalau kaki gadjet macam aku ni tentu ada wishlist macam wishlist tahun 2009 dan wishlist tahun 2010
Tahun 2011 takde wishlist rupanya.
Apa yang dirancang sebelum ni nampaknya tak menjadi. Kena la buat tahun 2012. Ape tu? Biarlah rahsia.
 

Tags: 2011, 2012, datang, selamat, tinggal