Marikh merupakan salah satu planet yang menjadi tumpuan para saintis yang dikatakan mempunyai hidupan dek kerana iklim marikh lebih kurang sama dengan bumi. Tapi kalau di tengok dari imej kering kontang macam gurun je.

Walaupun begitu Marikh masih lagi menjadi planet yang menarik untuk diteroka. Dulu pernah heboh ada objek berbentuk seperti orang di planet Marikh. Agaknya cuma batu, ataupun cuma biasan cahaya je.

Walaupun dah banyak duit dibelanjakan untuk explorasi, tetapi masih lagi banyak misteri tentang planet merah ini belum diteroka. Data terbaru menunjukkan beberapa fakta menarik seperti wujudnya aliran seperti sungai besar  tetapi masih belum berjumpa dengan jawapan pasti berkenaan dengan hidupan di Marikh.

[nggallery id=8]

Sumber.

By admin

10 thoughts on “Gambar Marikh yang kononnya ada alien”
  1. Ternyata planet ini menunjukkan kebesaran Maha Agung dalam ciptaan sesuatu yg indah. Ape yg dpt diperhatikan byk batuan & partikel yg berbentuk seakan-akan wujudnya makhluk atau hidupan serta lautan. Namun sejauh mana kebenarannya,hanya Tuhan saja yg tahu. hmmm

  2. wahh.. cantik la.. marikh ni memang misteri sejak dari dulu aku knal sains.. sampai skarang xde yang dapat maklumat yang betul-betul sahih
    .-= zxara´s last blog ..Raksasa Comel =-.

    1. Tah betui atau tak tak pasti sebab teknologi dimiliki oleh mereka dan bukan kita. Kalau kita punya teknologi tentu boleh sahihkan benda ni betul ke tak. Tah bila le nak sampai tahap tu. Saintis muda sekalian! itu tanggungjawab kamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.