HTC akan mengeluarkan telefon pintar baru pada akhir bulan ini dan dipanggil One X10, akan bertindak sebagai pengganti kepada One X9. Telefon ini sudah disahkan di Rusia, manakala khabar angin bulan lepas berkata ia akan dikuasakan oleh MediaTek Helio P10 dan paparan 5.5 inci 1080p, 3GB RAM serta kamera utama 13 MP.

SoC(system on chip) adalah MT6755 yang lebih dikenali sebagai Helio P10. Walau bagaimanapun, One X10 sebenarnya memakai kamera belakang 16.3 MP dan bukannya 13MP seperti diramal. Juga kamera swafoto  7.9 MP dikatakan cukup tinggi untuk fungsi seperti ini. Model 2017 dikatakan lebih baik dengan peningkatan prestasi lebih sedikit dari model 2016 tetapi dari segi prestasi mungkin tidak terlalu jauh ketinggalan disebabkan spesifikasi yang lebih kurang sama dengan One X9. Reka bentuk telah berubah dengan pengesan cap jari di belakang tetapi tidaklah banyak berbeza daripada telefon pintar HTC yang lain.

HTC juga dikatakan akan melancarkan 2 lagi telefon pintar sebelum MAC, satu adalah pengganti HTC 10 manakala satu lagi dengan nama kod Ocean Note yang akan menjadi phablet mewah dengan skrin melengkung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.