Secara rasminya hari ini Samsung telah mengeluarkan Galaxy C7 Pro selepas sebelum ini terdapat gambar bocor mengenainya. Galaxy C7 Pro adalah telefon pintar berskrin 5.7 inci Super AMOLED dan berjalan atas Android 6.0.1 Marshmallow dengan cipset Snapdragon 625.  Ianya dikuasakan oleh CPU Cortex-A53 OCTA-Core 2.2GHz dengan kapasiti memori sebesar 4GB.

Kedua-dua kamera Galaxy C7 Pro mempunyai sensor 16MP dengan bukaan f/1.9. Rakaman video adalah dalam format FullHD pada 30 bingkai sesaat. Storan dalaman adalah 64GB dengan storan tersedia sebenarnya adalah 50.9GB. Ianya turut menyokong dual-sim dan slot sim kedua menyokong nano-sim atau microSD.

The Galaxy C7 Pro dibina di sekitar 5.7 “1080p Super AMOLED skrin dan berjalan Android 6.0.1. Marshmallow pada 14nm Snapdragon 625 chipset. The OCTA-core Cortex-A53 CPU sedang berjalan pada 2.2 GHz, manakala ada RAM 4GB.
Kedua-dua kamera Galaxy C7 Pro mempunyai 16 sensor MP dan f terang / 1.9 bukaan. rakaman video mereka maxes keluar pada storan dalaman FullHD@30fps.The adalah 64GB, dengan 50.9 GB dari orang-orang pengguna yang ada. Juga slot SIM kedua menyokong sama ada kad nano-SIM atau satu microSD.

The Galaxy C7 Pro dilengkapi dengan paparan Always-On dan Samsung Pay.

Pra-tempah di China akan bermula pada 16 Januari tetapi tidak ada maklumat sekarang jika Samsung merancang untuk melepaskan peranti di pasaran lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.