Home » Archive

Articles in the misc Category

misc »

[3 Jun 2011 | No Comment | ]

Microsoft telah mempertontonkan antaramuka baru Windows 8 degan konsep sistem operasi baru yang lebih mirip kepada sistem operasi peranti pertama kalinya kepada umum. Didapati juga antaramuka bagi sistem operasi ini hampir mirip kepada sistem operasi Windows Phone 7. Sistem operasi terbaru daripada Microsoft ini dikatakan menyokong skrin sesentuh sepenuhnya tanpa memerlukan papan kekunci atau tetikus untuk beroperasi.
Ciri baru sistem operasi ini adalah:

Pelancaran aplikasi lebih pantas dengan antaramuka berbentuk ubin(tile) dengan bebutang Start yang baru
Notifikasi daripada applikasi laman sosial seperti Twitter dan sebagainya
Menyokong sepenuhnya HTML5 serta javascript
Menyokong mode berbilang tugas
Pelayar Internet …

misc »

[20 May 2011 | One Comment | ]

Telefon bimbit terbaru dari Sony Ericsson bakal keluar tidak lama lagi. Terdapat 2 model tetapi belum dinamakan. Salah satu daripada telefon itu merupakan waris kepada Xperia X8 dan dikatakan bakal dinamakan sebagai Txt Pro kerana mempunyai kekunci QWERTY penuh.
Sebuah lagi telefon bimbit berorientasikan Walkman mungkin juga bernama Mix Walkman.
Ini hanyalah tekaan. Jika anda mahu menang telefon bimbit ini, anda boleh menyertai pertandingan menamakan telefon bimbit ini.
 
 

Tags: bakal, bimbit, dari, keluar, telefon, terbaru

misc »

[7 Dec 2010 | 2 Comments | ]

Google akhirnya melancarkan secara rasmi telefon pintar mereka yang terbaru iaitu Nexus S selepas beberapa gambar spyshot tersebar di internet. Telefon pintar ini turut dikuasakan oleh Android versi terbaru iaitu Android 2.3 dengan nama kod Gingerbread.
Nexus S adalah kerjasama antara Samsung dengan Google dimana versi Nexus kali ini adalah berdasarkan Samsung Galaxy S. Galaxy S juga merupakan salah satu telefon pintar terlaris keluaran Samsung dan juga terdapat beberapa variasi dan nama tertentu bagi rangkaian di US.
Nexus S dilengkapi dengan pemproses 1GHz Hummingbird dengan memori 16GB. Google dakwa ianya telefon terpantas …

misc »

[31 Aug 2010 | One Comment | ]

Korang tau ke ChurpChurp tu ape?  Kalau yang tak tau lagi, ChurpChurp adalah merupakan media pengiklanan yang menggunakan Twitter dan baru-baru ini mereka memperkenalkannya pula untuk platform Facebook.
ChurpChurp ni boleh buat duit kalau pandai. Aku punya dah pernah cashout sekali dan tengah cukupkan untuk payment kedua pulak. Tak rugi join ni lagipun bukan kena bayar pun. Free aje untuk join.
Yang aku paling suka, ChurpChurp tiada masalah dengan Twitterfeed. Aku pernah email ChurpChurp dulu.
Bagi yang dah ada ChurpChurp,  sekarang ini tengah berjalan pertandingan “Spread the Love and Get Rewarded” sampai 2 …