Home » Archive

Articles in the misc Category

misc »

[24 Jan 2009 | No Comment | ]

Seseorang telah memuat naik gambar Proton MPV terbaru ke internet. Ianya adalah dipercayai dari dalam kilang Proton sendiri. Nampak macam kilang Proton. Agaknya kot. Mesti staff Proton sendiri, kalau tidak masakan dapat ambil gambar dalaman sekali. Dengar cerita harga MPV ni bawah 100 ribu.
Stering Proton MPV
Instrument panel – dimana letaknya meter
Dash tengah – terdapat pemain CD, saluran penyaman udara dsb.
Proton MPV warna putih dengan latar belakang seperti dalam kilang
Proton MPV hitam

Tags: bocor, gambar, internet, proton

misc »

[23 Jan 2009 | 2 Comments | ]

Seperti tajuk diatas, rasanya macam mengidam telefon bimbit baru. Telefon bimbit sekarang N81 8GB rasa macam dah jemu. Saya ni dah gila gadget agaknya. Tukar-tukar handphone tak sampai setahun pakai. Telefon bimbit sekarang tak ada masalah cumanya Symbian OS dalam telefon tu sejak akhir-akhir ni kadang-kadang hang dan restart. Dah buat full reset tapi nampaknya macam masih sama saja. Telefon baru la ni ubatnya. Tengah berkira-kira budget juga ni. Trade-in saja lah kot telefon ni.
Dibandingkan dengan telefon bimbit saya sebelum ni, saya pakai Sony Ericsson W660i didapati telefon Sony …

misc »

[22 Jan 2009 | One Comment | ]

Jika anda merujuk kepada masukan saya sebelum ini, saya ada memberikan sedikit tips berkenaan dengan meningkatkan page view dan klik pada iklan. Masukan kali ini pula saya akan menceritakan bertapa pentingnya untuk menapis iklan dalam website kita ataupun blog. Mungkin disini sudah ramai tahu berkenaan dengan iklan adsense, dan ramai juga yang masih mencari kaedah-kaedah terbaik untuk mendapatkan klik yang mahal. Salah satu caranya adalah dengan menapis iklan.

misc »

[20 Jan 2009 | One Comment | ]

Peneraju dalam bidang penyelesaian sumber terbuka hari ni telah mengumumkan perisian sistem operasi terbaru daripada mereka iaitu Red Hat Enterprise Linux 5.3. Perisian ini adalah berbayar dan sekiranya mahukan perisian sumber terbuka anda bolehlah mendapatkan Fedora ataupun Centos.
Beberapa ciri-ciri menarik bagi perisian ini adalah :

Sokongan virtualization termaju-menyokong sehingga 32 virtual CPU dan sehingga 80GB memori. Bagi server pula ianya menyokong sehingga 126 CPU dan 1TB memori.
Menyokong pemproses Intel Core i7 (Nehalem)-Ini adalah pemproses 4 teras terbaru dari Intel, pemproses termaju dari Intel ini adalah yang terbaik selepas pemproses Intel Pentium …