Home » Archive

Articles in the artikel Category

artikel, misc »

[12 Aug 2009 | No Comment | ]

Kalau sesiapa yang mengikut blog ini tentu perasan tentang post saya sebelum ini tentang serangan hackers melalui FTP. Kali ini kena lagi. Serangan kali ini adalah dari India jika mengikut IP hackers. Mungkin betul IP hackers tersebut, mungkin juga hackers menggunakan proxy. Tapi apa pun kesan kali ini adalah lebih teruk. Lebih teruk dari Hurulaini.net.

artikel, misc »

[21 Mar 2009 | 3 Comments | ]

Kalau ditanya kepada orang lama dalam dunia blogging, tentu jawab ya. Kenapa SEO penting? SEO yang yang menentukan sama ada laman web atau blog di indeks oleh enjin pencari. SEO tu apa? bukan “seo”, es-ei-o atau dalam bahasa Perancis Search Engine Optimization. Untuk apa bang SEO ni? Untuk jana trafik le. Lagi ramai, lagi meriah. Senang la korang nak jual minyak urat. Kalau nak berguru, pi belajar dengan taukey.
Sebenarnya kalau korang nak tahu(cakap bisik-bisik), dengan WordPress tak perlu susah-susah untuk SEO. WordPress tu sendiri boleh optimize untuk SEO. Cuma kena …

artikel, misc »

[22 Jan 2009 | One Comment | ]

Jika anda merujuk kepada masukan saya sebelum ini, saya ada memberikan sedikit tips berkenaan dengan meningkatkan page view dan klik pada iklan. Masukan kali ini pula saya akan menceritakan bertapa pentingnya untuk menapis iklan dalam website kita ataupun blog. Mungkin disini sudah ramai tahu berkenaan dengan iklan adsense, dan ramai juga yang masih mencari kaedah-kaedah terbaik untuk mendapatkan klik yang mahal. Salah satu caranya adalah dengan menapis iklan.