Home » Archive

Articles tagged with: haram

Uncategorized »

[13 Mar 2010 | 6 Comments | ]

Kalau siapa yang selalu pergi Low Yat atau Imbi Plaza naik moto untuk jalan-jalan barang PC tentu perasan tentang penjaga parkir haram.
Sebenarnya letak motor kat Imbi Plaza terutamanya mana kena bayar, tapi ada juga mamat yang jaga.
Benda ni bukan baru tapi dah lama, sejak dulu lagi. Rasanya kalau kata tak ada operasi mustahil. Kalau ditengokkan mereka ni tak ubah macam kaki pau.
Baru-baru ni masa aku pegi Imbi untuk servey barang, nak parking je dah disambut, punya le nak elak mereka ni. Ceh. Tak pe la, janji aku boleh parking. Oleh …

misc »

[20 Feb 2010 | 5 Comments | ]

Entry ni terhasil lepas baca entri Kakjie berkenaan Status Halal Dan Haram Blog.
Aku bukan nak ulas berkenaan iklan kat Nuffnang atau apa-apa yang berkaitan blog, tapi atas lagi pada blog iaitu sistem operasi.
Setiap komputer pasti ada sistem operasi atau lebih mudah dipanggil OS. Macam mana pula kalau OS tu tak asli atau lebih senang dipanggil pirate. Adakah hasil penggunaan OS yang pirate tu dalam membuat kerja-kerja kita menjadikan ianya Haram? Ada tak keberkatan bila menggunakan perisian cetak rompak?
Kenapa pula nak fatwakan HARAM menggunakan perisian cetak rompak? Aku rasa bidang pengaturcaraan …