Home » Archive

Articles tagged with: dapat

Uncategorized »

[11 Sep 2014 | No Comment | ]

Suatu ketika dahulu, kumpulan AXL’s yang bermaksud All Size Xtra Large yang diterajui oleh Elly selaku vokalis, Art-Tar (gitaris), Topix (bass) dan Rix (dram) disifatkan bagai datang dan pergi. Mana tidaknya, ahli kumpulan itu datang bersilih ganti dan yang kekal cuma vokalisnya, Elly.

Uncategorized »

[28 Sep 2011 | 2 Comments | ]

PTS Publications & Distributors Sdn Bhd (PTS), penerbit buku bahasa melayu pertama di Malaysia menerbitkan banyak buku-buku untuk semua peringkat umur. Sempena musin cuti yang akan datang PTS banyak menerbitkan buku-buku bacaan untuk kanak-kanak dan remaja seperti novel, komik dan sebagainya. Buku PTS yang cool ini pasti ada yang dapat menarik minat minat perhatian Churpers!
PTS menganjurkan Peraduan Bongkar Kod Rahsia! Menangi pelbagai hadiah menarik seperti iPad 2, Samsung Galaxy Ace, iPod Touch, mp3 player, serta merchandise PTS! Para pembaca hanya perlu membeli buku PTS berlogo ‘Bongkar Kod Rahsia’, daftar di …

Uncategorized »

[16 Jan 2011 | No Comment | ]

Bagi yang install Debian, atau Centos atau Windows sekalipun, mesti hadapi masalah yang sama dengan versi 32-bit OS ni. OS tidak dapat kesan memori 4GB keatas.
Nota ni untuk aku rujuk kemudian hari disebabkan aku jarang pasang mesin Debian. Kebetulan aku kena reinstall satu server ni kepada Debian dari Centos. Kalau Centos tu biasa la. Masa install tu akan secara automatik akan dipasang dengan kernel PAE.
Bagi Debian, kernel tak secara automatik. Dia akan pasang kernel standard. Bila reboot, ram yang dapat dikesan cuma 3.6GB lebih je. Penyelesaiannya, install kernel ‘bigmem’. Satu …

Uncategorized »

[23 Jan 2010 | 7 Comments | ]

Aku dulu kat sekolah seorang yang pemalu. Orang pemalu biasanya tak diangkat jadi pemimpin. Jadi masa sekolah dulu aku cumalah pelajar biasa dan bukan pengawas. Pernah jadi pengawas pusat sumber dulu mungkin disebabkan oleh keputusan exam yang baik kot. Kalau menyingkap balik zaman sekolah dulu, memang banyak kenangan pahit dan manis.
Sifat malu aku berterusan aku rasa sampai lah aku mula nak cari kerja. Sifat malu ni juga datang dengan kurang keyakinan diri. Masa aku mula-mula cari kerja dulu, aku tak dapat. Mungkin bos yang interview aku tu tengok aku macam …