Home » Uncategorized

Mamma Mia!

19 January 2010 3 Comments

Kalau orang lama tak kenal kumpulan ABBA ni memang la tak pernah dengar muzik. Group Sweden ni popular tahun 70an hingga awal 80an dulu ni. Aku pernah dengar gak lagu dia dari kaset arwah ayah dulu. Tapi mana pegi tah kaset dia. Dah musnah.

Lagu dia memang best lah. Kalau tak kerana movie Mamma mia, dah tentu generasi muda skang tak kenal kumpulan ABBA sebab kesemua lagu dalam movie tu dari kumpulan ABBA. Mr Janggel minat sangat musical movie macam ni aku tau. Kaki layan teater gak budak tu.

Kira ABBA ni popular dulu. Album mereka terjual sehingga 370 juta seluruh dunia. Banyak tu. ABBA terdiri daripada Anni-Frid Lyngstad (Frida), Björn Ulvaeus, Benny Andersson dan Agnetha Fältskog (Anna). Popularity ABBA adalah daripada lirik yang catchy, lirik yang simple, sound effect dan suara harmoni penyanyinya.

Filem Mamma Mia! telah dikeluarkan pada 2008 dan merupakan filem paling berjaya di UK. Kumpulan ini bakal dianugerahkan “The Rock and Roll Hall of Fame” pada 15 Mac 2010.

*Entry ni aku draft sebab maxis 3g member aku yang aku pinjam tu lembabun lah amat. Panjang gile lah post nih.

Nikmatilah lagu-lagu ABBA kat bawah ni, istimewa untuk orang lama.



3 Comments »

  • Janggel said:

    aku suka movie Mama Mia~
    .-= Janggel´s last blog ..Bistro Bonda, Putrajaya =-.

  • admin (author) said:

    Pueh dah aku ulang2 movie tu. Ko ada movie lain lagi tak? Leh aku bawa harddisk copy.

  • Janggel said:

    takder yg baru2..semua citer2 lama….
    .-= Janggel´s last blog ..Bistro Bonda, Putrajaya =-.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.