Home » misc

Lelaki memasak! Tak cool?

18 January 2015 32 Comments

Lama dah aku tak masak sebenonye. Maklum la kalau nak dikirakan makan kat luar pun ada tempat yang murah gak. Dengan kos barang yang semakin naik, memasak sendiri mungkin boleh jadi lebih mahal daripada beli.

Satu je kekurengan makan kat luar ni. Tahap kebersihan dia kita tak tau. Kalau macam aku ni perut sensitif, salah makan boleh sakit perut. Makan kari kedai mamak memang aku elakkan sangat. Kecuali sangat2 lah terdesak sebab tak ada pilihan lain. Tu pun tengok2 gak lauk kedai mamak tu. Nampak lain macam je cari lauk bergoreng. Ikan goreng ke, ayam goreng ke selamat sikit. Tapi bosan gak kalo asyik makan goreng je.

Lelaki memang patut tau memasak. Memasak rngkas2 pun jadila. Jangan goreng ikan dengan goreng telur pun fail. Susah le. Nanti isteri mengandung tak larat nak masak, sape nak masak.  Suami boleh masak tentunya lebih disayangi oleh isteri isteri.

Ape aku nak masak hari ni? Aku nak masak cuka le. Ada beli ikan tadi. Mengidam lama dah ni nak masak cuka. Resepi dia ala kadar je. Buh je barang2 yang ada kat dapur nun. Haha..

Selamat makan malam.



32 Comments »

  • tpinky said:

    lelaki masak tak cool? sape kata? ok apa kalau org lelaki masak tapi nak pikir banyak kali la kalau nak makan… hehehe jgn mare…teringat masa dulu abah budak2 masak time tpinky pantang, semua masakan jadi berkuah dan berminyak…. euwwwww!!! dan 1 lagi, bila dah selesai masak mesti bersepah.. tunggu kiter yang kemas.. tapi syabas pd lelaki yang reti masak…. keep it up!
    .-= tpinky´s last blog ..Mantap seh!!!! =-.

  • admin (author) said:

    Kalo lelaki masak tak makan ye. Kalo Chef Wan masak makan tak? Bab2 kemas tu memang diakui malas sikit. Tambah plak nak basuh pinggan tuh.

  • Gadisterbilang said:

    Llki pndai msak la cOOL…

    Taw survive dri sndri

    Lgi bile bini xde

    Gewd…
    .-= Gadisterbilang´s last blog ..Alahai… SotOng… (Lelaki Lembut) =-.

  • admin (author) said:

    Sebab boring makan luar je masak. Kalo tak jangan harap le nak masak. Maleh.

  • jajarina said:

    ooo00oo, best best.. suke topik ni.. haha
    okla tu msk.. pndaila gak..
    for me, if laki tu x pndai msk xpe asalkan die ade niat nk blaja msk 1 ketika nnt takpun tolong istri masak kt dapo pun okay..
    if pandai masak, wah, lg best.. kire bonus la tu..
    JGN xnk masak lngsung sudey!!
    hehe
    .-= jajarina´s last blog ..tragedi ngeri lagi.. =-.

  • admin (author) said:

    Pandai tu jauh le lagi. Tapi tau masak tu penting. Benchmark dia masak nasi pakai dapur gas. Jadi bubur ke atau jadi keras.

  • joegrimjow said:

    haha
    xlulus ni
    kena blaja lagi
    hehehe

  • admin (author) said:

    Ceh. Tak lulus plak.

  • maisyara said:

    oke ar ney! janji ta sakit perut da lew… hehehe…

    *sape kate ta cool??? cool ape.. hehehe..

    skng ney lebeyh rmai laki jd chef taw.. 🙂
    .-= maisyara´s last blog ..stop Following manusia SOMBONG! lalala~~ =-.

  • admin (author) said:

    Jadi pembantu isteri kat umah dah le. Potong2 bawang gitu. Tak nak la jadi Chef, nanti jadi lembut. Tak kuase.

  • asie said:

    apsal lada ko potong besar sangat? haha 🙂
    lelaki pandai masak adalah sangat cool~

  • admin (author) said:

    Tu namanya pemalas. Hahaha…

  • Si Naga said:

    bagus2..saya suka memasak juga..
    hehe..
    .-= Si Naga´s last blog ..Kenapa Gereja Katholik Beria-ia Ingin Menggunakan Kalimah Allah?! =-.

  • admin (author) said:

    Leh la kita join pertandingan memasak nanti.

  • mrdzy said:

    hot kot laki masak..ramai wanita nak laki pandai masak tp bukan yg lemah longlai la kot..haha..
    tapi sumpah HORROR picture-picture lauk kat post nie.. hehe..jgn marah~
    .-= mrdzy´s last blog ..KFC ORiginal Resipi + Sekutu Mereka (e-Book) =-.

  • admin (author) said:

    Horror ke. Biasa le. Lauk bujang.

  • isza said:

    laki yang kata xkool kot, pompuan kata kool jer, suami rajin masak isteri lagi sayang.. hehehe
    .-= isza´s last blog ..MATHEMATICS †Round Off =-.

  • admin (author) said:

    Yeke macam tu. Kena berguru ngan Chef Wan gak nih.

  • 1dboyz said:

    sape kate laki masak x cool??? cheff2 kt hotel2 5++ star semuanya laki2 kot…. hehehe
    .-= 1dboyz´s last blog ..:: Weekend Activities :: =-.

  • admin (author) said:

    Tu sebab masak untuk banyak. Mesti la lelaki kot. Masak kat hotel tu dah dikira kerja berat. Stamina banyak gak tuh.

  • Jangel said:

    weh aku pon suka masak ler~
    Yum yum bile nak ajak aku makan masakan ko! haha
    .-= Jangel´s last blog ..Explorasi Meredah Hutan (FRIM) =-.

  • admin (author) said:

    Meh le umah kalo nak merasa masakan org bujang ni.

  • Jangel said:

    nanti aku mai….kiter leh masak berkumpulan plak hahahaha..aku pon tau masak gaak!
    .-= Jangel´s last blog ..Mengintai Kelip-Kelip Kampung Kuantan =-.

  • izan said:

    bagus2..jimat dwet family..hehe

  • admin (author) said:

    Dah keje. Sebatang kera je kat sini. Haha…

  • mrdzy said:

    pergh..yg bt horror tu cili tu x leh potong kecik2 skit ke..aku pon bujang gak..tp x de besar2 mcm tu potong..haha..
    .-= mrdzy´s last blog ..KFC ORiginal Resipi + Sekutu Mereka (e-Book) =-.

  • admin (author) said:

    Tu namanya pemalas beb.

  • Jangel said:

    Kalo masak gulai tauci memang kena bubuh cabai besar2 camtu..baru cantikkkk~ ;p
    .-= Jangel´s last blog ..Mengintai Kelip-Kelip Kampung Kuantan =-.

  • admin (author) said:

    Kalau masak sardin pun aku potong cili macam tu. Nampak cantik sikit nak idang.

  • TMUkmkd said:

    macam mana ko leh masak dua ikang sekali XD
    kalau aku mesti seko je telan seko lagi…. entah la nasib dia tu :p

    apa pun lelaki masak cool!
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Ucapan Sendiri =-.

  • admin (author) said:

    Aku lanyak je masak. Asal boleh makan oke la.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.