Categories

Blogroll

Lelong Buku

Apple perkenal MacBook Pro baru

new_macbook_pro
[youtube]RDpOB-OXypQ[/youtube]
Apple hari ini memperkenalkan MacBook Pro baru yang dikatakan paling ringan dan nipis dengan ciri antaramuka baru, skrin sesentuh ‘Touch bar’  yang mengantikan bebutang fungsi pada kebanyakan laptop sekarang ini. MacBook Pro baru mempunyai paparan Retina terang dan paling berwarna-warni dengan ciri keselamatan Touch ID serta papan kekunci yang responsif juga dengan Trackpad lebih besar. MacBook Pro menggunakan pemproses quad-core ataupun dual-core generasi keenam  sehingga 2.3 kali prestasi grafik berbanding generasi sebelumnya disamping storan SSD dan 4 port Thunderbolt 3.

Sistem ‘Touch Bar’ akan disesuaikan mengikut applikasi yang digunakan  seperti Mail, Finder®, Kalendar, Numbers®, GarageBand®, Final Cut Pro® X dan banyak lagi, termasuk aplikasi pihak ketiga. Sebagai contoh, Touch Bar boleh menunjukkan Tabs dan Kegemaran dalam Safari®, membolehkan akses mudah untuk emoji dalam Mesej, menyediakan cara yang mudah untuk mengedit imej atau gosok melalui video dalam Foto dan banyak lagi.

Daripada pengalaman yang dikutip sebelum ini, MacBook Pro baru lebih ringan dan tegap walaupun amat nipis.  Pada hanya kenipisan 14.9 mm, MacBook Pro 13-inci adalah 17 peratus lebih nipis dan 23 peratus jumlah kurang daripada generasi sebelumnya, dan hampir separuh paun lebih ringan pada hanya tiga paun. MacBook Pro 15-inci  baru pula, pada hanya kenipisan 15.5 mm , adalah 14 peratus lebih nipis dan 20 peratus kurang jumlah daripada sebelum ini, dan berat hanya empat pound, hampir setengah paun lebih ringan.

http://apple.com/macbookpro.

Friday ~ October 10, 2016 by admin Posted in gadget | No Comments

 

Name (required)
Mai (required)
Website

 

 

Enable Notifications.    Ok No thanks