Home » Uncategorized

Telefon bimbit Sony Xperia S

26 July 2012 One Comment

Telefon bimbit baru Sony ni nampak cantik. Dah try pegang-pegang selesa dan sesuai dengan tangan aku. Telefon pun nampak laju.

Telefon ini dikuasakan oleh 1.5GHz dwi-teras pemproses MSM8260 Snapdragon,  menggunakan Android 2.3 dan boleh dikemaskini kepada 4.0. Ianya dilengkapkan dengan kamera 12MP, autofokus, serta menyokong rakaman full HD 1080p.

Tiada pilihan untuk memori tambahan tetapi memori dalaman 32GB sudah cukup untuk sebuah peranti bimbit.  Ianya menyokong WiFi, GPRS, EDGE, HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot juga turut menyokong NFC.

Harga bagi versi AP adalah RM1299 dan versi asli RM1499 dan terdapat 2 pilihan warna untuk dipilih iaitu hitam dan putih.One Comment »

  • gold account said:

    Walaupun menggunakan rangkaian 4G, telefon Yes serasi dengan sebarang sambungan data sama ada data selular biasa atau WiFi hasil kerjasama pembangunan YTL bersama syarikat pengilang iPhone, Foxconn. Dalam pada itu, YTL turut melancarkan router mudah alih Huddle versi baru iaitu XS dengan kemudahan sambungan ke lima peranti lain yang mempunyai kekuatan bateri untuk bertahan selama enam jam.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.