gadget

Tarikh pelancaran Surface Duo tanpa 5G

Setelah sekian lama membangunkan peranti ini dengan beberapa video acah dikeluarkan, akhirnya peranti yang ditunggu-tunggu bakal dikeluarkan oleh Microsoft. Walaupun Microsoft adalah pengeluar sistem operasi terbesar dunia tetapi peranti yang mereka keluarkan telah menggunakan Android dan dinamakan Surface Duo. Ianya adalah peranti seakan buku dimana kehadiran skrin boleh lipat mungkin menyasarkan golongan berpendapatan sederhana kerana harga yang ditawarkan dalam kategori pertengahan.
Microsoft menetapkan harga $1399, harga yang tidak begitu melampau tetapi bukanlah dalam kategori murah. Sebagai ganti, anda akan mendapat sebuah peranti dengan skrin PixelSense AMOLED 5.6 inci boleh lipat yang masing-masing menghasilkan resolusi 1800 x 1350. Kombinasi resolusi adalah 2700 x 1800 dengan skrin 8.1 inci jika digabungkan. Microsoft juga menyatakan bahawa pengguna dapat melihat dua aplikasi sekaligus dengan skrin tersebut, atau bahkan memasangkan aplikasi dan melancarkannya bersama di kedua-dua skrin.
Surface Duo menyokong implementasi dua skrin untuk beberapa aplikasi dan membolehkan anda membuka dua tetingkap penyemak imbas secara bersebelahan sehingga anda dapat melihat dua laman web sekaligus. Pelaksanaan dual-screen sangat mengagumkan, dan ini dapat membantu Surface Duo menonjol di antara peranti lipat dan dual-screen yang lain. Microsoft telah melengkapi Surface Duo dengan pemproses Snapdragon 855 yang “dioptimumkan untuk pengalaman dual-screen.” Peranti ini menggunakan 6GB DRAM dan menawarkan storan dalaman 128GB atau 256GB.


Dari segi bateri kelihatan agak kekurangan kerana hanya menggunakan bateri sebesar 3577mAh bagi telefon seperti ini. Microsoft mengatakan bahawa bateri akan memberikan sehingga “15.5 jam main balik video tempatan”, dan “hingga 27 jam waktu bicara,” walaubagaimanapun penggunaan sebenar mungkin berbeza.
Anehnya, Surface Duo hanya menggunakan kamera 11MP tunggal (f/2.0) – jarang berlaku pada telefon hari ini, terutamanya dengan peranti yang setinggi Surface Duo. Telefon ini juga akan menyokong LTE di rangkaian AT&T, T-Mobile, dan Verizon, tetapi tidak ada sokongan 5G atau NFC yang dapat dijumpai di mana saja di lembaran spesifikasi Surface’s Duo. Walaupun kemampuan Surface Duo tampak mengagumkan, kekurangan 5G, hanya satu kamera tunggal, dan Snapdragon 855 mungkin memberi beberapa pembeli berpotensi berhenti – terutama ketika telefon bermula pada harga $1399.
Microsoft bakal melancarkan telefon pada 10 September dan boleh membuat pra tempahan dalam laman web mereka dengan model 128GB berharga $1399.99 dan model 256GB berharga $1499.99.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Kali kedua tak balik raya

Ini merupakan kali kedua aku tak balik kampung untuk beraya dek kerana PKP. Tahun lepas…

3 months ago

Digi dan Celcom setuju gabung

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, Digi dan Celcom masing-masing bersetuju untuk bergabung dan…

4 months ago

Honda City RS EV baru boleh ditempah sekarang!!

Honda City RS EV kini boleh ditempah mulai hari ini dengan harga RM105,950 dengan pengecualian…

5 months ago

Dalam gerimis pagi

Semangat pagi yang datang setiap hari sejak seminggu lalu membuatkan Amin tidak keruan. Mana tidaknya…

9 months ago

Perodua D55L tidak dilancar tahun ini

Sebelum ini ada ura-ura Perodua bakal memperkenalkan kompak SUV pada suku kedua tahun ini. Walaubagaimanapun…

12 months ago

DNS flag day 2019

Hari ini adalah hari terakhir untuk memeriksa sama ada nama domain anda sudah bersedia untuk…

2 years ago

This website uses cookies.