Home » Uncategorized

Nokia C5 sudah berada dipasaran

1 May 2010 10 Comments
Nokia C5

Nokia C5

Nokia C5 kini sudah berada dipasaran. Ianya bolehlah dianggap sebagai telefon bimbit sosial kerana menampilkan bebutang rangkaian sosial seperti Facebook dan Myspace. Telefon bimbit ini berharga bawah RM600 dan mampu dibeli oleh kebanyakan orang.

Telefon ini bercirikan seperti telefon pintar meskipun boleh didapati pada harga yang tidak mahal seperti sistem navigasi Ovi maps, email tekan, bebutang rangkaian sosial, Ovi music dan sebagainya.

Dari segi rangkaian, telefon menyokong GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100 muat naik sehingga 10.2Mbps, Menyokong 3G, GPRS dan EDGE serta mempunyai Blueetooth.

Telefon bimbit ini dikuasakan oleh Symbian 9.3.  Dari segi kamera, ianya mempunyai kamera 3.2MP, jika hendak lebih besar, belilah kamera digital. Ianya turut didatangkan percuma dengan 2GB kad memori.

Harga telefon bimbit adalah dianggarkan sekitar  RM560-RM580.

[via]



10 Comments »

  • x-po said:

    pekata bro wat contest, then bg hadiah hp ni kt pemenang..hikhik sure aku akan join punya contest bro..hoho

  • admin (author) said:

    Memang cadangan baik, tapi malangnya blog nie xde income yang boleh dikembalikan balik kepada visitor. IF you know what i mean. Hehe.

  • malabaek said:

    bak sebijik
    .-= malabaek´s last blog ..IMPIAN ILYANA (VERSI SATU) =-.

  • admin (author) said:

    Hehe, mintak kat abang le.

  • FeeQ said:

    Nice wei…. Awesome!

  • admin (author) said:

    Yup. Very nice phone.

  • Kujie said:

    tak berapa gile dgn hp
    tapi kalau org bagi hadiah – teruja tahap gile …hehe
    .-= Kujie´s last blog ..April †100 Ribu Pengunjung! =-.

  • admin (author) said:

    Kalau orang bagi hadiah tentu best, tapi kalau hadiah tu dari yang tersayang lagi la bermakna.

  • Meow said:

    banyak betul la hp baru ni…dah tak terkejar dah ni…duit pun dah tak terkejar juga
    .-= Meow´s last blog ..Keputusan Anugerah Industri Muzik(AIM) ke 17 =-.

  • admin (author) said:

    Pakai yang lama dulu selagi tak rosak.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.