Home » Uncategorized

Motosikal konsep Honda CB750 2015

26 April 2009 4 Comments

Motosikal ini merupakan motosikal konsep yang diilhamkan oleh Igor Chak.

Tunggangan hebat ini berbentuk seperti berlian, tidak seperti motosikal biasa, bingkai motosikal dibuat daripada kombinasi carbon fiber, aluminium dan titanium. Dikuasai oleh engin 4 silinder hidrogen cecair serta mempunyai komputer on-board berskrin sesentuh 5inci OLED betul-betul pada bahagian tanki.

2015-honda-cb750

Skrin ini mampu menunjukkan 3 bentuk, GPS, meter pemanduan dan mod pemeriksaan. Ia juga mempunyai teknologi radar yang mampu mengesan kebarangkalian perlanggaran dan akan memperlahankan kenderaan secara automatik. Ciri lain adalah termasuk dual-clutch enam kelajuan, kawalan traction, electro magnetic suspension, dan sebagainya.

gpsnya



4 Comments »

  • pjan said:

    isk isk canggih sungghu aihh…canggih camni nak naik pun rasa x reti..emmm dia letak gps kat tank tuh camna nak tgk..hehehe

  • admin (author) said:

    Kalau nak race moto ni boleh la. Kalau nak bawa awek tak leh. single seat aje. GPS dia tu mmg macam tak nampak je kan.

  • izzat said:

    cool giler die punye dashboard siap ada gps lagi tuh..mantap r honda..

  • admin (author) said:

    Tu la. Mantap betul. Idea dia futuristik.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.