Home » Uncategorized

Maybank2u phishing report, cepat betul bertindak-syabas

21 March 2010 3 Comments

Aku buat report kat Maybank2u dan dengan pantasnya web tu dah ti tag sebagai phishing email oleh google. Jadi sapa yang guna firefox tentu dah kena blok dari akses ke laman web tu dengan warning.

Malangnya ciri macam ni tak ada pada Internet Explorer.  Bahaya betul bagi yang bukan IT literat menggunakan IE. Username dan password akaun Maybank2u boleh jatuh ketangan orang lain.



3 Comments »

  • mummynana said:

    salam.. saya pun report maybank.. kalu gune mozilla / chrome ok dorg ley stop access… sian kalau mereke tatau itu laman palsu… 🙂

  • admin (author) said:

    Bgus gak report ni. Takut org lain terkena. Kekadang tak perasan sebab web lebih kurang sama.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.