Categories

Blogroll

Lelong Buku

Maxis dan DiGi tawar iPhone 4, Celcom ketinggalan

Telefon bimbit iPhone 4 kini boleh didapati pada hari ini dengan rangkaian DiGi atau Maxis. Para peminat gadget pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk melihatnya dan seterusnya memiliki iPhone 4.

Celcom masih ketinggalan dalam hal ini.

DUA gergasi telekomunikasi Malaysia, Maxis Berhad (Maxis) dan DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGi) mula menembusi pasaran telefon pintar popular dikeluarkan Apple iaitu iPhone 4 yang ditawarkan mulai hari ini.
Dalam kenyataan semalam, Ketua Pegawai Operasi Maxis, Jean-Pascal van Overbeke berkata, sejak setahun yang lalu, Maxis sudah menambah dua kali ganda kapasiti data rangkaian mudah alihnya bagi memastikan kelajuan tinggi dan liputan lebih meluas.

“Melalui kepantasan rangkaian, kami berusaha membawa teknologi terkini kepada pelanggan kami melalui iPhone 4 terbaru,” katanya.

Sementara itu, DiGi pula menjangkakan peningkatan kukuh untuk aliran yang mana rakyat negara ini semakin menggemari Internet mudah alih.

Ketua Pemasarannya, Albern Murty berkata, melalui iPhone 4, syarikatnya menjangka pengguna akan mendapat manfaat lebih baik untuk menikmati ciri inovatif ditawarkan.

“Kami teruja untuk membawakan iPhone 4 kepada pelanggan kami,” katanya.

Telefon berkenaan didatangkan dalam dua kapasiti storan iaitu 16 gigabait (GB) dan 32GB yang masing-masing ditawarkan pada harga RM2,290 dan RM2,690 seunit bagi pelanggan Maxis dengan empat pakej iValue bermula RM100 hingga RM375.

Manakala DiGi menawarkan harga berdiskaun iaitu RM2,090 dan RM2,490 bagi 16GB dan 32GB yang diperoleh menerusi tiga pelan langganan iaitu iDiGi 88, iDiGi 138 dan iDiGi 238.

iPhone 4 memiliki ciri FaceTime iaitu paparan Retina baru Apple, kamera lima megapiksel dengan lampu flash LED, perakam video HD, pemproses A4 Apple dan masa berbual sehingga 40 peratus lebih lama.

Friday ~ September 09, 2010 by admin Posted in Uncategorized | No Comments

 

Name (required)
Mai (required)
Website

 

 

Enable Notifications.    Ok No thanks