Home » Uncategorized

iPad Air dilancar secara rasmi oleh Apple

23 October 2013 No Comment

ipad_air_bApple ® hari ini mengumumkan iPad Air ™, generasi terbaru tablet Apple yang mempunyai paparan Retina 9.7 inci dipamerkan dalam reka bentuk baru yang nipis dan ringan. Hanya satu paun, iPad Air adalah 20 peratus lebih nipis dan 28 peratus lebih ringan daripada generasi keempat iPad ®, dan dengan kerangka kecil tetapi saiz paparan sama dengan generasi sebelumnya. Apple hari ini juga mengumumkan  iPad Mini dengan paparan Retina , membawa piksel daripada iPad 9.7 inci kepada skrin 7.9 inci , memberikan imej tajam dan terperinci dalam reka bentuk yang sama nipis dan ringan. iPad baru mempunyai pemproses yang kuat dan cekap iaitu cip A7 64-bit dengan senibina kelas desktop. Teknologi tanpa wayar ultrafast dengan Wi -Fi terbina dalam serta sokongan LTE , dan IOS 7 memaparkan beratus-ratus ciri-ciri baru yang hebat.

“iPad mewujudkan pengalaman pengkomputeran mudah alih yang baru, dan iPad Air adalah satu lagi lonjakan besar ke hadapan. Ia adalah begitu nipis , ringan dan kuat, apabila anda memegangnya di tangan anda, anda akan memahami apa kemajuan besar ini, “kata Philip Schiller, Naib Presiden Kanan Pemasaran Apple Worldwide.  ”

ipad_air_aDengan berat hanya satu paun, iPad Air adalah 20 peratus lebih nipis dan 28 peratus lebih ringan daripada iPad generasi keempat dengan 43 peratus bezel iPad Air adalah lebih nipis. Paparan Retina Air iPad membuat laman web, teks, imej dan video kelihatan amat tajam dan realistik, dan kuasa cip A7 yang cekap membolehkan bateri menjadi lebih kecil, membantu mengurangkan saiz bateri keseluruhan sebanyak 24 peratus daripada generasi sebelumnya manakala dua kali ganda lebih prestasi dapat mengekalkan sehingga hayat bateri 10 jam.

Dengan sehingga dua kali ganda kuasa CPU dan prestasi grafik di iPad Air, sehingga empat kali CPU dan lapan kali prestasi grafik pada iPad Mini, hampir semua yang anda lakukan adalah lebih cepat dan lebih baik berbanding sebelum ini, daripada melancarkan aplikasi dan menyunting gambar untuk bermain permainan.

Kedua-dua iPad baru mempunyai dua antena untuk menyokong teknologi MIMO , membawa dua kali prestasi Wi-Fi kepada iPad Air dan  iPad Mini dengan paparan Retina pada kadar data sangat tinggi sehingga 300 Mbps. Model selular juga datang dengan liputan LTE diperluaskan untuk menampung lebih rangkaian LTE di seluruh dunia, di samping terus memberikan sokongan yang menyeluruh bagi teknologi selular lain di seluruh dunia (DC -HSDPA , HSPA +).

iPad Air  dan iPad Mini dengan paparan Retina kini mempunyai FaceTime generasi akan datang dengan sensor pencahayaan bahagian belakang memaparkan piksel yang lebih besar untuk prestasi cahaya rendah lebih baik.ipad_mini_aLeave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.