Home » Uncategorized

Dual boot antara Windows Mobile dan Android

31 January 2010 6 Comments

Jika anda mempunyai Windows Mobile (6.1 atau 6.5) smartphone dan ingin menggunakan Android di atasnya, anda boleh melakukannya lebih mudah daripada sebelumnya menggunakan satu perisian yang baru-baru ini telah dilancarkan.

Disebut Gen.Y DualBOOT, aplikasi percuma dan telah diterbitkan pada forum xda-developer.

Dalam forum ini anda boleh membaca semua arahan yang anda perlukan dan memuat turun aplikasi – perhatikan bahawa anda masih perlu memasang Android itu dahulu, sebelum menjalankan aplikasi, kerana ia hanyalah sebuah aplikasi yang memungkinkan anda memilih antara Windows Mobile dan Android ketika anda  membuka telefon bimbit anda.

Gen.Y DualBOOT berfungsi dengan Windows Mobile smartphone WVGA, VGA dan resolusi QVGA.



6 Comments »

  • TMUkmkd said:

    aku tengok dalam xda developer ramai tol developer nak masukkan android 🙂
    hebat.. hozmate aku pun dah terpengaruh
    .-= TMUkmkd´s last blog ..1 Februari: Ulang Tahun ke-3 =-.

  • admin (author) said:

    Android masuk Winmo boleh tak? Aku bekenan kat HTC tattoo yang pakai Android tuh.

  • TMUkmkd said:

    yang tu kurang pasti,
    sebab tak de sapa kat tempat aku guna android
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Mozilla Firefox Mobil Dilepaskan =-.

  • amad said:

    to admin: aku baru je beli HTC tattoo. best bro! simple n kemas!

    emm..sebenarnye yg mane lg bagus?android or win mobile??
    kalo android,bagus lah. my htc is android. ^^

  • admin (author) said:

    Aku dah tgh video review dia Amad, memang responsive macam iPhone. Winmo tu dah lama, mungkin dah stabil, tapi tak boleh juga kata Android tak ok. Yang pasti Android=Linux. hehe…

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.