Digi akhirnya membawakan 3G untuk pengguna telefon bimbit setelah sekian lama kemudahan itu dinikmati oleh Maxis dan Celcom. Buat masa ini hanya pengguna disekitar lembah Kelang sahaja dapat rangkaian 3G dari Digi. Pengumuman itu selaras dengan pengaktifan servis 3G di Pulau Pinang dan Kota Kinabalu beberapa minggu lalu.

Dengan pakej Internet Unlimited Max 5 pengguna Digi boleh menggunakan Internet secara tidak terbatas(unlimited) dengan caj tidak lebih dari RM5 sehari, manakala bagi pelanggan postpaid mereka boleh melanggan pakej tidak terbatas dengan kadar RM58 sebulan.

Digi juga bakal mengembangkan perkhidmatan ini ke bandar-bandar besar lain seperti di Ipoh, Johor Bahru dan Kuching tahun depan. Menurut CEO Digi Johan Dennelind Digi bercita-cita tinggi tetapi realistik dalam membawakan liputan tanpa mengorbankan kualiti perkhidmatan. Dalam hal perkhidmatan, Digi menjamin kualiti servis dan harga yang berpatutan.

Sehubungan dengan itu, digi akan mengadakan promosi di beberapa tempat. Mulai hari ini sehingga 15 November, Digi mengadakan Roadshow di Oval, 1Utama. Anda boleh mendapatkan telefon bimbit Blackberry Curve 8900 dengan harga RM99 sahaja.

digi

2 thoughts on “Digi melancarkan 3G untuk telefon bimbit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.