Home » Uncategorized

Churpchurp ada sikit pelik

16 October 2009 9 Comments

Sape ada join churpchurp?

Ada kepelikan tak sejak dua mejak ni? Aku dah mengalami kepelikan 2 kali. Kali pertama bila ada kempen Olay hantar dalam email, tapi bile buka churpchurp xde plak. Kepelikan kedua berlaku baru tadi.  Kempen kali ini adalah untuk Happy.

Kalau tengok dalam email, kempen masuk hari ni;

churpchurp2

Kalau tengok dalam churpchurp plak, Publish target: 10 Sep 2009

Skang dah Oktober. Tak kisah le, janji aku selesaikan kempen tu. Nak kata aku xde time tu aku mula cuti 19. Pelik gak nie. Agaknye dah banyak kempen aku dah melepas.

Bagi yang belum tahu, churpchurp salah satu produk nuffnang. Churpchurp menggunakan twitter.

How it work? hmmm

Pengiklan beli iklan jumpa churpchurp>churpchurp assign iklan kepada twitterer untuk di tweet>twitterer tweet kepada follower>churpchurp bayar kepada twitterer> Pengiklan pun gembira selepas kempen berjaya.

Soalan dan jawapan berkenaan churpchurp, boleh semak blog chokilala.com

BTW kalau korang xde follower dan nak follower janganlah segan-segan tambah aku.  Boleh la aku tembak iklan-iklan aku kat korang hehehe…

Kalau korang nak tau, lagi ramai follower lagi masyuuuuk.



9 Comments »

  • Kujie said:

    kak jie pun alami masalah mcm tu
    email dia org, tak reply pun

    tak mgkn terlepas sbb dpt email dlm masa setengah jam je
    buka tgok tak de pun details
    .-= Kujie´s last blog ..Doktor, makcik blogger minta maaf =-.

  • admin (author) said:

    Kak Jie, saya pun mula-mula nak email, tadi disebabkan yang hantar tu noreply@churpchurp confirm2 x balas. Rasanya ada email lain tapi malas nak godek kat website dia.

  • Kujie said:

    Hari ni dah dibalas email tu..kak jie bukan reply email tu..tapi hntr ticket kat churp2

    Dear Churpers,

    We\’d like to apologize as our helpdesk has encountered an error that has caused the loss of your submitted tickets for the past few weeks.

    As such, we\’d like to apologize for the delay of our responses in your tickets.

    We hope for your kind understanding in this matter.

    itu je dia reply
    .-= Kujie´s last blog ..KITA rugi lagi! =-.

  • admin (author) said:

    Ooo. Tapi dia reply pasal tiket tu, bukan pasal churp2 yg ilang tu kan.

  • chokilala said:

    system dorang tengah x betul lagi kot. saya ada hantar ticket sebelum raya dulu, sampai sekarang masih x reply. soalan apa saya tanya pun dah lupa. hoho
    .-= chokilala´s last blog ..Cis! Sipi Lagi Nak Menang iPhone 3Gs =-.

  • admin (author) said:

    Ye la. Sy pun ada hantar gak Chokilala. Tapi hampeh diaorang tak reply pun. Sy tanya kalau seed dari Feed ke twitter boleh ke? Contohnya dari twitterfeed. Kalau baca dari T&C macam tak boleh, tapi masih tak berapa jelas.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.