Home » Uncategorized

Budak 7 tahun jual lukisan hampir RM4900 setiap satu

3 February 2010 10 Comments

Seorang budak telah menjual lukisan dengan harga £ 900 bagi setiap satu. Beliau menjual 7 lukisan.

Dia melukis enam gambar seminggu dan pameran terakhirnya habis dalam 14 minit …

Kieron Williamson berlutut di bangku kayu di dapur kecil, gunakan pastel dan melukisnya pada sehelai kertas.

‘Adakah anda punya gambaran di kepala anda apa yang akan anda lakukan? ” tanya ibunya, Michelle.

‘Yep,’ Kieron mengangguk.”Sebuah adegan salji.”

Ibunya bertanya lagi : kerana musim sejuk ketika ini?

“Ya.”

Adakah anda tahu bagaimana anda ingin keluar?

“Ya.”

Dan apakah itu datang keluar bagaimana anda mahukannya?

‘Kadang-kadang tidak. “

[via]



10 Comments »

  • Ery said:

    Cantiknya lukisan dia..

  • admin (author) said:

    Tula. cantik betui. Aku jeles budak 7 tahun pun boleh kaye.

  • Melz said:

    Lukisan kita boleh nak kasi markup harga berapa² pun . sebab itu skills masing2 yang susah nak ditiru 🙂 hehe
    .-= Melz´s last blog ..Lelaki Atau Perempuan Gila Sex ? =-.

  • admin (author) said:

    Tapi kalo lukisan aku nye susah gak nak jual kalo banding dengan budak ni.

  • hemy said:

    wau..cantik tu lukisan dia..berseni tu walaupun aku bukan lah org seni sangat
    .-= hemy´s last blog ..when you just forgot, try to make it happen rather than giving excuses =-.

  • admin (author) said:

    memang berbakat budak ni kan.

  • topo said:

    pergh teruja aku.. giler dasat budak ni…
    .-= topo´s last blog ..mitos tentang mari menjadi kacak di internet… =-.

  • admin (author) said:

    7 tahun dah macam ni, dah besar confirm jadi pelukis terkenal.

  • TMUkmkd said:

    ni baru guna krayon. dia masih belum guna cat minyak/pastel neh T_T
    modern van gogh/claude monet in making
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Kenapa Saya Suka Pet Saya? =-.

  • admin (author) said:

    Cam ne ye nak hasilkan anak yang genius, gifted and talented ye. Adekah aku kena kawemn ngan professor?

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.