Home » Uncategorized

Aspen, telefon bimbit terbaru Sony Ericsson

3 February 2010 7 Comments

Sony Ericsson telah mengumumkan Aspen, iaitu telefon QWERTY yang menggunakan Windows Mobile Profesional 6.5.3. Walaupun ianya mempunyai kekunci QWERTY, ianya juga turut mempunyai skrin sesentuh.

Telefon ini boleh didapati dalam dua wariasi warna iaitu “Iconic Black” dan “White Silver” serta dikatakan akan berada dipasaran pada suku kedua tahun ini di pasaran tertentu tetapi belum diketahui dimana begitu juga masih belum ada maklumat mengenai harganya.

Specifikasi;

• Windows Mobile 6.5.3 Professional.
• Tri-band HSPA (850/900/1200) dan quad-band EDGE (850/900/1800/1900)
• Saiz: 117x60x12.45mm
• Berat: 130 gram.
• 2.4-inch touchscreen pada 240×320 (QVGA)
• kamera 3.2MP dengan 4x digital zoom.
• Bluetooth dengan A2DP
• 3.5mm headphone jack
• aGPS
• microUSB untuk sync dan pengecajan bateri.
• WiFi
• 4GB MicroSD (menyokong hingga 16GB)
• SPB Mobile Shell, Traveler dan ramalan cuaca terbina dalam.
• Waktu bercakap hingga 10 jam / waktu sedia 450 jam



7 Comments »

  • ery said:

    cam e72 je.. ape2 pn thx 4 share

  • admin (author) said:

    Kira satu pesen macam blekberi ngan htc snap la ni.

  • myrol92 said:

    Lawa gak tu…
    .-= myrol92´s last blog ..Perbualan Rasulullah S.A.W Dengan Iblis =-.

  • admin (author) said:

    Beli le sebijik myrol92 ngan jajarina.

  • jajarina said:

    wah, macam best ek

  • ina said:

    hmmm…dah target aspen ni tp bila agaknya nak kuar kat malaysia

  • admin (author) said:

    Belum ada maklumat bila telefon ni akan berada di Malaysia.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.