amax2
amax1

Satu lagi penyedia perkhidmatan jalurlebar WiMAX telah muncul iaitu amax daripada Asiaspace Wimax Sdn Bhd. Nampaknya masih baru dan merujuk kepada brosur kelajuannya dikatakan adalah 66 kali ganda daripada GPRS. Juga jika menurut brosur ini kelajuan tertinggi adalah 1.5 Mbps. Masih lagi rendah dan mungkinkah berbaloi dengan bayaran langganan setiap bulan? Adakah tidak sesak apabila sudah ramai yang memakainya? Perlu diingat ianya adalah jalur lebar tanpa wayar. Jaringan tanpa wayar sekarang ini masih lagi boleh dianggap tidak boleh diharap.

Pakej paling rendah adalah RM99 sebulan dengan kadar kelajuaan 1 Mbps. Modem adalah disertakan dengan penggunaan tanpa had. Pakej ini disasarkan kepada pengguna tunggal.

Bagi yang ingin berkongsi, pilihlah pakej “Multi User Package” dengan kelajuan 1.5 Mbps. Harga pakej ini adalah RM138 sebulan dengan penggunaan tanpa had.

Terdapat juga pakej yang datang sekali dengan komputer riba.

4 thoughts on “amax – penyedia jalurlebar WiMAX terbaru”
  1. Saya pakai umobile. Sales person kat mines cakap boleh cecah 3.6 Mbps. Pernah dapat 4 Mbps, tapi 80% kelajuannya adalah hampeh. Wireless/3G masih lagi bergantung kepada berapa ramai yang pakai di kawasan itu. Kalau ramai perlahan lah sebab akan kongsi lebar jalur yang sama bagi kawasan itu.

    1. Kalau Streamyx ok pakai je la Streamyx. Wired lagi stabil dari Wireless.
      .-= admin´s last blog ..Cirrus Tech Announces New Shared Hosting Plans =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.