Tempahan untuk Perodua Bezza kini telahpun dibuka. Bezza merupakan kereta sedan pertama keluaran Perodua yang juga merupakan kenderaan cekap tenaga. Ianya bakal dilancarkan secara rasmi pada 21 Julai nanti.

Bagi transmisi manual 1.0 liter 1KR-VE dengan VVT-i mencatatkan penggunaan petrol 22.8km bagi setiap liter manakala transmisi automatik 1.3 liter 1NR-VE Dual VVT-i mencapai 21.3km bagi setiap liter jauh jika dibandingkan dengan Saga.

Harga yang ditawarkan adalah dianggarkan RM37000 hingga RM51000.

Tempahan Perodua Bezza

[youtube]MyT88UGk_-U[/youtube]

Perodua Bezza (nama kod D63D) adalah segmen segmen A yang dihasilkan oleh pengeluar kereta Malaysia Perodua. Ia dilancarkan pada 21 Julai 2016 sebagai kereta sedan pertama Perodua, dan pelengkap kepada hatchback Axia.

Bezza berasaskan pada platform Axia, dan dikuasakan oleh enjin 1.0 liter, sebagai tambahan kepada 1.3 liter. Bezza adalah reka bentuk dalaman pertama Perodua. Perodua membawa gaya dan pembangunan struktur badan atas Bezza, dengan sokongan teknikal dari Daihatsu. Bezza adalah model kedua untuk pertama kali dari kilang baru Perodua di Serendah, Selangor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.