Categories

Blogroll

Lelong Buku

Gambar terbaru Perodua MPV bocor lagi di internet

Seperti sedia maklum, Perodua bakal mengeluarkan MPV tidak lama lagi dan dikatakan bakal memberikan saingan kepada Exora.

Gambar terbaru Perodua MPV bocor lagi, tapi kali ini lebih jelas sebab tak dilindungi oleh tape hitam. Masih belum jelas ruang dalaman walaupun nampak luas seperti adakah MPV ini dilengkapi dengan skrin LCD.

Jika dilihat pada bahagian belakang, ianya kelihatan lebih kurang dengan Exora, tetapi jika dari hadapan lampu depan berbeza.

Perodua ni tak nak buat peraduan namakan Perodua MPV ke? Ke dah confirm D46T? Kalau ada leh le join.

peroduampv1
peroduampv2peroduampv3peroduampv4peroduampv5peroduampv6peroduampv7peroduampv8peroduampv9peroduampv10peroduampv11peroduampv12peroduampv13peroduampv14

[Sumber gambar]

Monday ~ November 11, 2013 by admin Posted in Uncategorized | 1 Comment

Lagi gambar Proton Preve

Lagi gambar bocor Proton Prevé

Sumber.

Friday ~ April 04, 2012 by admin Posted in Uncategorized | 1 Comment

PC Fair 2012 datang lagi 13-15 April

Bagi peminat gadget dan barangan IT seperti laptop, tablet dan PC, jangan lepaskan peluang untuk pergi ke PC Fair bermula 13 April ini di KLCC(Kuala Lumpur Convention Centre) bagi memiliki gadget yang diidamkan.

Bagi yang biasa pergi ke PC Fair, mesit perasan PC Fair sekarang tidak sama dengan PC Fair dahulu kerana PC Fair dahulu lebih menonjolkan perkakasan seperti kad grafik, motherboard, ram, serta semua komponen sesebuat PC. Laptop pula adalah begitu mahal ketika itu dengan anggaran harga melebihi RM4000. PC biasa sekalipun berharga sekitar RM3000 walaupun cuma PC klon.

Tapi dengan kepesatan teknologi, semua itu sudah berlalu apabila barang-barang PC menjadi murah dan marjin keuntungan penjual juga kecil. Mereka terpaksa bersaing untuk menjual barangan dengan harga murah tetapi perlu habiskan stok hanya untuk PC Fair. Waktu ini harga laptop boleh didapati serendah bawah RM1500 berbanding 10 tahun dulu yang lebih mahal. Apa yang pasti PC Fair sekarang lebih menonjolkan gadget seperti tablet, telefon pintar serta alatan navigasi. Penjualan komponen PC untuk DIY adalah kurang berbanding 10 tahun dulu.

Disababkan PC Fair sekrang dibuat di KLCC, sesak memang tidak dapat dielakkan. Adal bagus sekiranya kalau nak datang naiklah pengangkutan awam. Harga parking di KLCC pun boleh tahan mahalnya.

Jadi bagi sesiapa yang nak cari tablet baru ke atau laptop, jomlah ke PC Fair.

Thursday ~ April 04, 2012 by admin Posted in Uncategorized | No Comments

Script injection, lagi!!!

Sekali lagi blog ni kena hack. Aku dah clearkan dan tukar password supaya tak kena lagi. Dan dah lama disable Frontpage extension sebab frontpage memang ada security issue dengan Cpanel.

Kali ini injection bukan inject pada fail index* tapi fail *.js.

Datang dari IP 94.32.66.150

[root@Squid ~]# whois 94.32.66.150
[Querying whois.arin.net]
[Redirected to whois.ripe.net:43]
[Querying whois.ripe.net]
[whois.ripe.net]
% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: This output has been filtered.
%       To receive output for a database update, use the “-B” flag.

% Information related to ‘94.32.64.0 – 94.32.79.255’

inetnum:        94.32.64.0 – 94.32.79.255
netname:        TISCALINET-DATACENTER
descr:          Tiscali SpA
descr:          Internet Service Provider
country:        IT
admin-c:        PC2538-RIPE
tech-c:         PC2538-RIPE
remarks:        ——————————————————–
remarks:
remarks:        Regarding spam and/or abuse complaints please report to:
remarks:        abuse@tiscali.it
remarks:
remarks:        !! ALL EMAILS REGARDING SPAM AND/OR ABUSE  COMPLAINTS !!
remarks:        !!          SENT TO AN OTHER EMAIL ADDRESS THAN       !!
remarks:        !!                    abuse@tiscali.it                !!
remarks:        !!      WILL BE IGNORED AND TREATED AS SPAM BY US !   !!
remarks:
remarks:        ——————————————————–
status:         ASSIGNED PA
mnt-by:         AS8612-MNT
source:         RIPE # Filtered

person:         Paolo Caocci
address:        Tiscali Italia SpA
address:        SS. 195 Km. 2,300
address:        09122 Cagliari
address:        Sardinia – Italy
remarks:        Network Engineer
phone:          +39 070 46011
fax-no:         +39 070 4609115
e-mail:         pcaocci@it.tiscali.com
nic-hdl:        PC2538-RIPE
source:         RIPE # Filtered

% Information related to ‘94.32.0.0/13AS8612’

route:          94.32.0.0/13
descr:          Tiscali Italia SpA
origin:         AS8612
mnt-by:         AS8612-MNT
source:         RIPE # Filtered

Monday ~ October 10, 2010 by admin Posted in Uncategorized | 2 Comments

« older posts

 

Enable Notifications.    Ok No thanks