Home » Archive

Articles tagged with: iframe

Uncategorized »

[11 Jul 2009 | 2 Comments | ]

Aku tak berapa pandai sangat bab-bab security ni. Tapi kalau setakat tengok-tengok cpanel access log tu boleh la. Blog ni pernah sekali kena hack. Admin tu kena hack. Tak tau macam mana dia boleh dapat password. Siap tukar admin email tu. Patut reset-reset pasword tak dapat-dapat. Nasib baik aku tau macam mana nak tukar balik email tu. Tukar dalam PHPmyadmin dalam cpanel. Kena godek-godek database gak la.
Tapi sekarang ada ancaman security yang terbaru dan serius gak. iframe hack. Sapa pernah kena? Adalah dipercayai hackers tahu ftp username dan password. Macam …