Home » Archive

Articles tagged with: buat

Uncategorized »

[2 Apr 2010 | 3 Comments | ]

Takziah buat keluarga Din Beramboi diatas pemergian beliau ke Rahmatullah. Semoga keluarga tabah menghadapi ujian Allah ini. Yang pergi tak akan kembali lagi.
Beliau telah pergi meninggalkan kita pada 12:30 pagi tadi setelah bertarung dengan penyakitnya beberapa hari.
Menyorot kembali kerjaya beliau sebelum ini beliau adalah sememangnya seorang insan yang dianugerahkan Allah bakat seni dan sangat kreatif. Beliau mampu membuatkan kita ketawa. Sejak dulu lagi beliau merupakan pelawak serba boleh, boleh menyanyi, berlakon dan juga dikatakan pandai melukis kartun.
Sejak dari THR lagi beliau dikenali sebagai pelawak. Aksi yang paling amat digemari beliau …

Uncategorized »

[23 Jan 2010 | 6 Comments | ]

Spider dalam blog bukan labah-labah ye. Cumanya ianya dipanggil spider atau crawler untuk mengindeks blog atau laman web kita. Benda merayap ni memang merayap dalam laman web kita. Spider juga turut merujuk kepada fail sitemap. Tanpa spider, web/blog kita mungkin tak akan dapat dipaparkan oleh enjin carian. Benda ni penting untuk SEO.
Seperti gak manusia, spider ada yang baik dan ada yang jahat. Spider yang baik macam googlebot, google adsense bot, msn, yahoo bot, feedburner. Spider yang jahat, spider yang tak biasa kita dengar ataupun spider yang tiba-tiba buat trafik kita …

Uncategorized »

[9 Jan 2010 | 6 Comments | ]

Gambar-gambar ni aku dapat dari email lama dulu. Memang pelik betul la siput ni. Andai kata ada kat sini, ade ke yang nak makan. Ke boleh dibuat Dildo. Kah kah kah….

Tags: boleh, buat, dildo, laut, siput

Uncategorized »

[24 May 2009 | No Comment | ]

Ini hasil kerja aku bertahun-tahun dulu dengan GIMP. Perisian ini adalah perisian sumber terbuka. Aku edit gambar ni daripada Linux.
Oleh sebab geocities MUNGKIN  ditutup pada hujung tahun ni, aku telah menyedut fail-fail lama aku kat geocities supaya legacy aku tak hilang. Hehe…
Ada banyak lagi kenangan lama-lama ni.

Tags: boleh, buat, dengan, GIMP, korang