Selepas beberapa minggu gambar Nokia 5250 bocor dalam Ovi Store, ianya akhirnya dilancarkan secara rasmi. Telefon bimbit skrin sesentuh ini dikuasakan oleh Symbian^1 menyasarkan kepada pasaran budget tapi masih mahu telefon berskrin sesentuh.

Nokia 5250 dilengkapi dengan memori dalaman 51MB tetapi dapat ditingkatkan dengan kad memori sehingga 16GB. Telefon ini mempunyai radio FM serta turut di pasang dengan Guitar Hero 5 Mobile. Telefon ini juga dilengkapi dengan Ovi Music Unlimited bagi pasaran tertentu.

Peranti ini bertahan 18 hari waktu sedia dan 7 jam waktu bercakap. Jika bermain muzik, telefon ini mampu bertahan 24 jam tanpa henti.

Dalam hal rangkaian, ianya menyokong GSM/EDGE dan juga GPRS. Skrin telefon mempunyai piksel 640×360 serta nisbah aspek 16:9. Ia juga mempunyai kamera 2MP dibahagian belakang.

Sayangnya bingkai skrin agak tebal menyebabkan skrin kelihatan menjadi kecil. Walaubagaimanapun, telefon ini pastinya bakal menjadi kegemaran bagi yang mahu mencuba telefon skrin sesentuh tetapi dikekang oleh kewangan yang terhad. [via]

[nggallery id=12]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.