Telefon bimbit sudahpun berada di pasaran Malaysia dan berharga sekitar RM1860-RM1940 harga AP. Belum terdapat maklumat lagi bagi harga original telefon bimbit ini. Seperti yang saya tulis sebelum ini telefon ini dikuasakan oleh Android. Spesifikasi lengkap telefon bimbit adalah seperti berikut:

General & Hardware
Date Announced 2010, 1Q
Network Technology GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850 / 1900 / 2100
Dimensions (mm) 108 x 53 x 15.3
Weight (g) 133
Screen Size 3.1 inch, 320×240, Touch screen
Screen Color TFT 262K colors
Type Blok
QWERTY-Keyboard Yes
Navigation Key MOTOBLUR UI
BACKTRACK touch panel
Other Keys Accelerometer sensor
Antenna Fixed Internal
Memory Slot Micro SD (up to 32GB), Include 2GB card
Battery Type Li – Ion 1400 mAh
Stand-by (hrs) 315
TalkTime(min) 360
Entertainment
Polyphonic
MP3 Yes
FM Radio No
TV Receiver Null
Video Record Yes, 24 fps
Video Support MP4, H.263, H.264, WMV9
Audio Support MP3, eAAC+, WAV, WMA9
3.5mm Audio Jack
Messaging
SMS Yes
MMS Yes
EMS No
Email Yes

Connectivity
HSDPA Yes, 7.2 Mbps
WIFI/WLAN 802.11 b/g
3G Yes
EDGE Class 12
GPRS Class 12
Bluetooth Yes , v 2.1 (A2DP)
USB Port Yes
Infrared (IrDA) No
Data Cable microUSB, v2.0
Software
Platform / OS Android OS, v1.5 (Cupcake)
Java (J2ME) Yes
WAP Yes Ver 2.0
Browser HTML
Predictive Text Entry T9
Personals
Themes Yes
Caller ID Photo Caller ID
ProfileID Yes
Camera Specifications
Lens Type CMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution 2592 x 1944
Flash Yes
Night Mode Yes
Extra Features Geotagging, Auto-focus
Photo Format
Video Yes, 24 fps
Video Format 480×320

Sumber Mobile88.

8 thoughts on “Telefon bimbit terbaru Motorola Backflip sudah berada dipasaran”
  1. aah la.. cam iphone, tapi tebal ya amat.. huhu..
    harga pun nak dekat harga 3gs, beli iphone je la.. hehe..
    .-= menteil´s last blog ..Aku Memang Kedekut, So?! =-.

    1. Kalo disuruh buat pilihan antara iphone, konfirm aku pilih iphone. dah cuba haritu, peh… memang smooth gile dia punya menu. Tu pun baru yang 3G punya, belum 3Gs.

    1. iphone dah jadi trendsetter. Semua nak ikut iphone dah sekarang ni. walaupun market share telefon bimbit dipegang oleh Nokia dek kerana variasi telefon Nokia yang berlambak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.