Home » Archive

Articles tagged with: terkenang

Uncategorized »

[21 Mar 2010 | One Comment | ]

Sekarang ni ada lagi tak benda ni? Masuk duit 50 sen dan pilih lagu yang kita nak dan dengar lagu tu.
Kalau dulu zaman sekolah selalu gak pergi kat satu kedai makan kat Taiping sebelah Fajar lama tu. Tempat tu memang ada CD jukebox. Tah ade tak lagi benda tu sekarang, lama dah tak menjengah kedai tu. Wujud lagi ke.
Dulu tak macam sekarang, dulu cetak rompak tak seteruk sekarang. Jadi harga CD memang mahal, mana le mampu budak sekolah macam aku dulu beli. Kaset mampu la. Tu pun kadang-kadang tereksiden beli …

Uncategorized »

[25 Apr 2009 | 9 Comments | ]

Salam perkenalan bagi sesiapa yang baru jumpa blog ni.
Sebenarnya saya dah kenal internet sejak tahun 1998 semasa Matrikulasi dulu. Best betul masa tu. Teringat lagi masa mula-mula ada CC sebaris dengan kolej(kolej kat rumah kedai je). Mr janggel mesti ingat tu. Harga sejam bagi perkhidmatan internet masa tu kalau tak silap RM5 bagi sejam. Masa tu lah buat email hotmail pertama, dan masa tulah pertama kali main chatting(mirc). Masa tu kalau main game memang xde accelerated graphic. Memang pakai software rendering. Dan game yang paling mudah main adalah game fifa.

Teringat …