Home » Archive

Articles tagged with: 2010

Uncategorized »

[12 Jul 2010 | No Comment | ]

Perlawanan akhir Piala Dunia 2010 diwarnai dengan banyak kad kuning. 5 kad kuning pada separuh masa pertama. 4 kad kuning pada separuh masa kedua. 5 kad kuning pada masa tambahan dan memaksa Heitinga keluar selepas mengumpul 2 kad kuning. Belanda pernah menjadi naib juara pada 1974 dan 1978 tapi belum pernah merangkul juara.
Perlawanan terikat dengan0-0 pada separuh masa pertama. Peluang untuk Sepanyol bermula seawal minit 5 tetapi tidak berjaya untuk menyumbat gol.
Tiada gol memaksa masa tambahan setelah tamat separuh masa kedua. Perlawanan dikuasai oleh Sepanyol dengan possesion 57%. Gol yang …

Uncategorized »

[16 Feb 2010 | 2 Comments | ]

Nampaknya wishlist aku tahun 2009 tak berjaya dizahirkan, bukan sebab xde duit, tapi sebab aku dah terlajak beli handphone lain. Biasanya handphone aku pakai tak sampai setahun ataupun sampai waranty habis, lepas tu aku jual atau trade in je dengan handphone baru, tapi kali ini aku fikir mau cari handphone yang boleh aku pakai 2 tahun at least.
Jadi bagi tahun ni aku nak renewkan wishlist aku. Mungkin nak pakai smartphone yang boleh support social network dan ada WiFi. Tak semestinya touch screen, tapi kalau touch screen memang bagus gak. Ikut …

Uncategorized »

[29 Jan 2010 | 7 Comments | ]

Radio Televisyen Malaysia (RTM) hari ini diberi hak sebagai penyiar berlesen Piala Dunia FIFA 2010 yang akan  berlangsung di Afrika Selatan bermula 11 Jun hingga 12 Julai ini.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata, menerusi hak itu RTM akan menyiarkan 35 perlawanan dengan 24 siaran secara langsung dan 11 siaran tertunda.
“RTM berjaya mendapatkan pakej tawaran rancangan percuma sebanyak 26 jam dan sepuluh minit untuk siaran di TV1 dan TV2. Hampir semua penjadualan siaran langsung perlawanan akan bermula pada pukul …

Uncategorized »

[7 Dec 2009 | No Comment | ]

Aspire Timeline siri 3810TG 2010
Acer Korea telah mengeluarkan Aspire Timeline siri 3810TG 2010 yang mengalami peningkatan kuasa dari pemproses utama Core 2 Duo SU7400. Komputer riba ini didatangkan dengan Windows 7 Home Premium yang juga menawarkan ciri lain seperti 4GB memori DDR3, 320GB cakera keras serta kad grafik berkuasa ATI Radeon HD4330.
Komputer riba ini mempunyai kelebaran skrin 13.3 dengan sokongan definisi tinggi serta resolusi maksimum 1366×768. Ketebalan laptop hanyalah 1 inci dan berat sekitar 1.7kg termasuk bateri.
Laptop ini mampu memberikan kuasa maksimum sehingga 12 jam berbanding versi sebelum ini iaitu …